Dvojica homoseksualca pretukla grupu dinamovih navijaca

0
Rate this post

Nemojte zanemariti njegu lica u karanteni, nemojte dopustiti da vas lijenost preuzme. Evo 10 pravila ljepote za zdravu i blistavu kožu

Vanredna situacija koja nas tjera da ostanemo kod kuće može se shvatiti kao izvrsna prilika za brigu o sebi i svojoj koži. Zapravo, veća dostupnost vremena može se iskoristiti da posvetimo nekoliko sati poboljšanju izgleda, ali i raspoloženja. Izbjegavamo da nas lijenost preuzme, zbog čega zaboravimo na svakodnevne geste posvećene njezi ljepote.

Kako kaže Giuseppe Buccelli, generalni direktor kozmetičke tvrtke Teoxane Italia, u ovom posebnom razdoblju pozvani smo da volimo jedni druge i da volimo druge.

Evo nekoliko jednostavnih savjeta kako ove dane izolacije pretvoriti u zdravu rutinu za našu kožu.

1. Skidajte šminku s lica ujutro i navečer

Čak i onima koji se ne šminkaju lice se mora „skinuti“ podjednako ujutro i navečer. Zapravo, naša koža sadrži prašinu i smog, koji joj začepljuju pore. Rezultat? Koža ne diše, posijedi i vidi kako se stvaraju omraženi miteseri. Za učinkovito uklanjanje ostataka prljavštine ili šminke s lica preporučuju se proizvodi kao što su micelarna ulja ili vodice, osobito ako sadrže umirujuće sastojke poput ružine vodice ili nevena.

2. Vruća voda može učiniti vašu kožu krhkom

Naša koža ima optimalni fiziološki blago kiseli pH (4,2 navečer i 5,6 ujutro), koji ima za cilj održati kožnu barijeru netaknutom, štiteći nas od dehidracije. Korištenje vode visoke temperature bi ga stoga moglo modificirati, zbog čega je preporučljivo koristiti toplu vodu naizmjenično s hladnom, kako bi se poboljšala mikrocirkulacija.

3. Umasirajte kožu lica specifičnim serumom

5 minuta ujutro i 5 navečer dovoljno je za pažljivo umasiranje kože posebnim serumom. Počinje pokretima odozgo prema dolje i iznutra prema van. Riječ je o jednostavnoj operaciji koja pogoduje ponovnom aktiviranju mikrocirkulacije, drenaži toksina, regeneraciji dermisa i toniziranju mišića lica. Savršeni serum? Sadrži sastojke za podizanje, hidrataciju i protiv bora.

Vodite računa o području oko očiju

Ujutro i navečer poželjno je nanijeti tanak sloj proizvoda po cijeloj konturi očiju, a zatim lagano pritisnuti na donji kapak laganim pokretom prema gore, prema sljepoočnicama. Zatim kažiprstom, srednjim i prstenjakom lupkajte po cijelom području, a na kraju stavite palac na gornji kapak, čvrsto pritiskajući. Rezultat? Svjež i odmoran izgled.

Pijte, vježbajte i odmarajte se

Vodite računa o području oko očijuTamni krugovi? Oni su (također) uzrokovani nedostatkom željeza i zadržavanjem vode. Stoga je preporučljivo piti oko 2 litre vode dnevno, baviti se 30 minuta tjelesne aktivnosti 3 puta tjedno (strogo kod kuće!) i odmarati se barem 8 sati navečer. Što se prehrane tiče, namirnice bogate željezom poput masne ribe, mahunarki, suhog voća i žitarica su izvrsne.

Odaberite pravu kremu za jutro

Svaka koža ima svoje potrebe. Ako je vaša koža sklona masnoj ili mješovitoj, preferirajte lagani proizvod s komponentama koje reguliraju sebum, ako imate suhu ili zrelu kožu, odlučite se za hranjivije kreme bogate shea maslacem i uljem. kokos sa svilenkastim akcijski. Nikada nemojte zaboraviti nanijeti kremu za sunčanje ili na neki drugi način preferirajte kreme koje je već sadrže.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime