božja repka

Papa Franjo osniva Vatikansku nogometnu reprezentaciju pod vodstvom kardinala Maria Balotellija

Prema napisima iz jučerašnjeg izdanja novina L'Osservatore Romano i Corriere della Sera, Vatikanska kurija mogla bi uskoro dobiti posve novu kongregaciju i Kauzu za blagoslovljene sportske aktivnosti, u kojoj bi se već od jeseni mogla naći i nogometna reprezentacija.

Suočen sa sve većim napuštanjem vjernika i otuđivanjem od njedara Svete Majke Crkve, Papa Franjo odlučio se za nesvakidašnji potez – osnivanje prve Vatikanske nogometne vrste, koja bi se, po mišljenju stručnjaka, mogla naći već u ovogodišnjem kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2016 u Francuskoj.

- Nakon što smo uvidjeli da Svjetsko nogometno prvenstvo po gledanosti daleko nadmašuje i Eurosong i Proslavu 1700 godina Milanskog Edikta u Nišu, odlučili smo da bismo najbolje mogli očuvati naše stado tako da odbacimo haljine i obujemo kopačke, poručio je za nedavne audijencije srijedom na Trgu Sv. Petra Papa Franjo.

Nakon te šokantne objave, odmah je došlo do špekulacija o osobi kojoj bi moglo biti povjereno izborničko mjesto i ravnanje novoosnovanom kongregacijom.

- Trebalo je odmah pronaći pravu osobu koja bi nas vodila u duhu tolerancije i ljubavi, a nju smo pronašli u Mariu Balotelliju, igraču koji se razočarao u Talijansku nogometnu vrstu, te je svoj mir želio pronaći u okrilju katoličke crkve. Zbog toga sam ga po kratkom postupku promaknuo u kardinala te proglasio prefektom novoosnovane Kongregacije – izjavio je Papa.

Neslužbeno se, pak, doznaje da je kardinal Balotelli već pozvao je određene igrače za koje on smatra da će se savršeno uklopiti u njegov strateški plan igre, a da svojim ponašanjem neće previše svraćati pozornost na sebe. Tako su pozivnice već poslane Luisu Suarezu, Joe Šimuniću, Kolumbijskom braniču Zúñigi i Brazilskom napadaču Fredu, koji bi trebali činiti okosnicu nove momčadi. Za ekonomska pitanja, kao i odabir stalne baze za pripreme, biti će nadležna organizacija Opus Dei, na čije će čelno mjesto uskoro biti postavljena Željka Markić.

Kristijan Stakor

Fotografija
Gabriel Sozzi/Wikimedia Commons

Facebook komentari