hoćemo nove birače

HDZ i SDP razočarani hrvatskim biračima: Svi su ti birači isti!

Vodeće stranke u Hrvatskoj ne mogu nikako prijeći preko toga koliko često su ih hrvatski birači iznevjerili svojim glasovanjima na svim dosadašnjim izborima u Hrvatskoj.

Približavaju se izbori za europski parlament, a nikakva kampanja nije ni na vidiku. Vodeće dvije hrvatske stranke demotivirane su uopće truditi se oko birača i njihovih glasova, te su sve bliže odluci da uopće ne sudjeluju u kampanji i bore se za glasače.

- Čemu? Svi su birači isti. Kad smo 2003. doveli zemlju u kakav-takav red za koga su glasali? Za HDZ. Duboko su nas povrijedili s tim. Kad smo ih 2007. upozoravali da zemlja ide u krivom smjeru, da je Sanader premrežio Hrvatsku sa svojom korupcijskom svitom, oni su ipak glasali za HDZ. Danas su pak kao razmažena djeca razočarani što od 2011. nismo izvukli zemlju iz krize. Kakvi su to ljudi, zašto nemaju razumijevanja za to kako funkcioniraju stranke, koalicije, vlast, reforme - pitaju se u SDP-u.

HDZ pak ne može nikako prijeći preko toga što su birači takva zlopamtila, pa sad i poslije tri godine kukuriku nesposobnosti oni i dalje ne daju baš preveliko povjerenje HDZ-u zbog njegove koruptivne prošlosti.

- Mi smo ovu zemlju stvorili, a to se olako zaboravlja! Ako su se neki naši članovi osobno okoristili na tom putu stvaranja nezavisne Hrvatske, ne treba to tako tvrdoglavo pamtiti i HDZ-u spočitavati. Idemo dalje, ste zaboravili slogan iz 2007.? Hrvatice i Hrvati, pa i vi nekad pogriješite, zašto ste tako licemjerni prema HDZ-u koji je samo sastavljen od ljudi, a ljudi griješe. Počnimo se ponašati kao odrasle osobe, pređimo preko grešaka iz prošlosti i krenimo naprijed u bolju budućnost s HDZ-om na vlasti - pozivaju iz HDZ-a.

Obje stranke naglasile su da će za bilo kakve ozbiljnije promjene u Hrvatskoj trebati promijeniti kompletne birače. S nekim novim, do sada neviđenim, licima koja ubacuju listiće u glasačke kutije možda dođe i bolje sutra u Hrvatsku.

Fotografija
Tomislav Miletic/PIXSELL

Facebook komentari