Tuđmanov deminutiv

Ruža Tomašić napala filozofa Levyja: Nije Tuđman “mali Putin”, nego je Putin “mali Tuđman”

Jedina poznata hrvatska europarlamentarka razbjesnila se na poznatog francuskog filozofa koji je prvog hrvatskog predsjednika počastio naslovom "mali Putin".

Predsjednica "Autohtonog HČSP-a dr. Ante Starčevića 1861." Ruža Tomašić poslala je prosvjedno pismo Uredu za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj zbog stavova koje je na tribini "Europa pred izborom" u organizaciji Ureda iznio Bernard-Henri Lévy, francuski filozof i gost navedene tribine.

Levy je u svom ekspozeu ustvrdio kako je Vladimir Putin trenutno najveća prijetnja Europi i kako bi Hrvati najbolje trebali znati o kakvoj se prijetnji radi, s obzirom na to da su i sami imali "malog Putina" – Franju Tuđmana.

- Gospodin Levy uvrijedio je većinu Hrvata koji jako dobro znaju tko i što je bio Franjo Tuđman. Prvi predsjednik i utemeljitelj neovisne Hrvatske nije imao drugu ili treću vojsku svijeta kad je intervenirao u BiH, kao što je sada ima Putin dok se miješa u Ukrajinu. Predsjednik Tuđman nije imao tako jaku obavještajnu službu i tako snažne veze s mafijaškim krugovima da bi mogao poput Putina ubijati nesklone mu novinare, nego ih je samo mogao odrapiti porezima, tužiti ih, ponekad im prijetiti smrću preko svojih patuljaka, no ni jednog nije nikada stvarno ubio. Predsjednik Tuđman nije imao mogućnost odašiljanja ultimatuma svojim neprijateljima, nego se za vrijeme najžešćeg rata nalazio s Miloševiće, Karadžićem i Mladićem, sve u pokušaju da pronađu mirno rješenje i etnički podijeljenu Bosnu sa salvete. Zamislite si težinu pozicije Franje Tuđmana, pa si postavite pitanje tko je tu mali? Da li onaj tko ima moć, vojsku, novac i resurse ili onaj tko je bez svega toga praktički bio jednako moćan u svojoj zemlji poput Putina. Stoga, zaista, zaista, kažem vam, Putin je zapravo "mali Tuđman" - zaključila je Ruža Tomašić u svom otvorenom pismu.

Fotografija
Patrik Macek/PIXSELL

Facebook komentari