a tko ne želi?

APSOLUTNI HIT: Od sutra počinje novi kviz “Tko želi biti premijer” s voditeljem Božom Petrovom

Informacija kako svatko ima priliku osvojiti premijersko mjesto, napravila je opću pomamu među građanima i saborskim zastupnicima. Iz uredništva poručuju kako im tisuće prijava pristižu danonoćno.

Novi kviz Bože Petrova „Tko želi biti premijer“ postao je apsolutni hit dok je bio još samo u najavi. Čim je informacija da premijer može biti nestranačka osoba postala viralna, aplikacije za sudjelovanje neprekidno stižu kako od građana, tako i od pripadnika raznih stranaka. Koncept kviza je gledateljima vrlo dobro poznat, pa tako tko prvi odgovori na eliminacijsko pitanje dobiva priliku osvojiti premijersko mjesto, pod uvjetom da odgovori na svih 15 pitanja o programima i reformama MOST-a. Iako u borbi za premijersko mjesto mogu sudjelovati apsolutno svi građani Republike Hrvatske, saznajemo da prednost ipak imaju predsjednici dviju najvećih stranaka, te saborski zastupnici. Prenosimo vam najuzbudljivije trenutke kviza koji je zaludio Hrvatsku.

U prvom krugu, najbrži prst imao je Zoran Milanović, koji je jedini znao poredati Bruxelleske kvartove po veličini. Popraćen pljeskom publike, sjeda na natjecateljsku stolicu i natjecanje počinje . U trenutku kada je Petrov pročitao prvo pitanje, Milanović ga prekida, te uz onako frajerski smiješak postavlja pitanje publici .

- Tko je ovaj mulac? Pa nisam došao po 2 kg mandarina, dajte mi voditelja.- pitao je začuđeni Milanović, gestikulirajući Petrovu da se makne.

Iako zbog teške povrede časti voditelja biva diskvalificiran, pri izlasku daje „high five“ Kotromanoviću, pritom poručivši da je siguran kako će osvojiti kviz i ponovno postati hrvatski premijer.

U drugom krugu pitanja trebalo je kronološki poredati tajne službe u na području Republike Hrvatske, od 1945. pa do danas, te tu uvjerljivu titulu najbržeg prsta odnosi Tomislav Karamarko.

Na prvo pitanje „Koliko regija će imati Hrvatska nakon regionalizacije Hrvatske“, Karamarko odgovara kako HDZ nikako ne bi pristao na to, ali su otvoreni za sve opcije, tako da ne može reći niti da niti ne. Pošto nije rekao da je to njegov konačni odgovor, Petrov mu pruža priliku da iskoristi džokere. Karamarko koristi džoker zovi prijatelja i Petrov zove Vasu Brkića, koji na Karamarkovu žalost odgovara krivo, jer sjedeći na kavi s Mirkom Raškovićem prepisuje regionalizaciju jedne druge države. Karamarko ustaje i zaključuje kako je cijeli kviz floskula.

U trećem krugu diskvalifikacijski pitanja, gdje je trebalo poredati sekundarne sirovine po otkupnoj vrijednosti, titulu najbržeg prsta odnosi Nazif Memedi, predstavnik romske nacionalne manjine. Čim je sjeo na natjecateljsku stolicu, oglasilo se zvono koje je označilo kraj emisije. Zbunjeni Memedi pogledavao je na sat, a nas je zanimalo zašto je emisija završila 10 minuta prijevremeno. O svemu nam se očitovalo uredništvo kviza „Tko želi biti premijer“.

- Istina je da u našem kvizu svaki građanin Republike Hrvatske ima priliku postati premijer, ali jedan pripadnik romske manjine ipak bi bio presedan, kako u Hrvatskoj, tako i u cijeloj zapadnoj civilizaciji. Mišljenja smo kako je Romima ipak draže skupljati sekundarne sirovine i prositi, nego obavljati poslove kojih je premalo čak i za nas, Hrvate. Diskriminacija Roma ipak je dio hrvatske i europske tradicije, bez obzira na njihovu stručnu spremu i školovanje - za kraj zaključuje uredništvo u svom obrazloženju. 

Fotografija
J.S.

Facebook komentari