ULTRA BUJA

Bujanec partijao na splitskoj Ultri misleći da je u pitanju skup ultra desnice

Ovakvo devijantno ponašanje i konzumiranu količinu narkotika nikad nismo vidjeli, tvrde nam organizatori za Bujanca.

Ultra Europe Festival, koji se već treću godinu održava na splitskom Poljudu, ove godine bit će zapamćen po nesvakidašnjem incidentu. Kako saznajemo, Velimir Bujanec ulazi u povijest festivala kao prvi koji je izbačen zbog pretjerane konzumacije droge te ekscesnog ponašanja, tvrde nam organizatori festivala. Bujanec, uvjeren kako je Ultra Europe Festival skup europske ultra desnice dolazi u crnoj odori ukrašenoj budističkim simbolima, ali incidenti počinju već na ulazu gdje ga traže osobnu, kao dokaz punoljetnosti. On umjesto toga pokazuje fotografiju s Karamarkom i laže da mu je to otac. Potom se penje na binu i uzevši mikrofon uzvikuje "Za dom" te pruža mikrofon prema publici, ali ga rasplesana publika u transu uopće ne percipira.

- We thought 'Look at that little boy on the stage, he's probably lost and looking for his mommy' - prisjećaju se svoje reakcije dvije mlade Amerikanke.

Intervenirali su redari te vidno iziritirani Bujanec biva vraćen u publiku. Dolazi do mjesta gdje je bila svastika i pada ničice na koljena, ljubeći travu i zazivajući Poglavnika. Pritom mu se iz džepa od košulje prosipa poveća količina bijelog praha, nepoznatog kemijskog sastava, koju Bujanec mahinalno šmrče i proždire, pazeći pritom da ne izostaviti ni zadnju molekulu. Onako bijelog lica i crvenih očiju ustaje s trave te mu prilazi nekoliko ljudi u želji da se fotografiraju s njim, misleći kako se radi o Jokeru iz Batmana.

- Prvo sam mislia da se radi o nekoj ružnoj beštiji šta travu pase, a onda sam ubra da je to Joker iz Batmana - oduševljeno nam priča Jure, kojemu je ovo treći Ultra festival

Bujanec, pod utjecajem praha kojemu se ne zna kemijski sastav, trga košulju i viče da je Hrvatska Čigra te maše rukama glasajući se poput ptice. Sav unezvijeren pokušava animirati ljude na koreografiju u obliku svastike, no kad mu to ne polazi za rukom, počinje ih prozivati udbašima, komunjarama i jugoslavenčinama. Potom "odleti" prema bini, na koju se ponovno penje te markerom na natpisu Ultra dodaje "uši" slovu U. Progonjen redarima skače s bine mašući rukama i pokušavajući poletjeti pada direktno na glavu, pa onako crveno bijelog lica od krvi dobiva ovacije omanje skupine Poljaka.

Pažnju mu potom plijeni jedan mladić ogrnut nizozemskom zastavom kojeg verbalno napada

- Gdje je šahovnica na zastavi!? Gdje si je sakrio govno udbaško!? Da nisi možda i nove registarske tablice ti dizajnirao, a!? - viče Bujanec, unoseći mu se u pupak.

Incident prekidaju naše dvije mlade Amerikanke s početka članka, koje ga odvode za ruku do redara ne bi li mu oni pronašli mamu. Redari ga predaju policiji, gdje mu testom na narkotike pronalaze tragove krvi u kokainu.

- Ovakvo devijantno ponašanje i konzumiranu količinu narkotika nikad nismo vidjeli - tvrde nam organizatori

Bujanec dobiva doživotnu zabranu ulaska na Ultru te za sve krivi UDBU.

Fotografija
Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL

Facebook komentari