bujalikumum

Bujanec: Reformu školstva treba voditi netko prizeman tko zna povući crtu kad je potrebno

Bujanec tvrdi kako Jokić nije sposoban niti povući ravnu crtu po školskoj ploči a da mu se pritom bijeli prah od krede ne posipa po učionici, a to što ima istu frizuru kao ministar Šustar ne čini ga reformistom već plagijatorom.

Boris Jokić i čitava ekspertna skupina za provođenje kurikularne reforme zatražili su od ministra Predraga Šustara razrješenje na svoje dužnosti. I dok Jokićeva ekspertna skupina traži razrješenje s mjesta voditelja i članova stručne radne skupine od strane Šustara, a SDP traži ostavku ministra, oglasio se i veliki domoljub, vizionar i enciklopedist Velimir Bujanec.

- Boris Jokić? Pa jesmo u Beogradu ili Zagrebu? Pa taj čovjek je do jučer nosio bradu, pa sad kad se obrijao misli da može nekoga zavarati s istom frizurom kao ministar Šustar. Kad tako voli hrvatsko školstvo zašto je doktorirao na Cambridgeu, a ne recimo na VERN-u ili Hrvatskim studijima kao svi pravi domoljubi? Za razumjeti mlade Hrvate treba prvobitno poznavati psihologiju te biti upoznat s poveznicom znanosti i religije u hrvatskom osnovnoškolskom sustavu, a taj SDP-ov potrčko ne može niti povući ravnu crtu po školskoj ploči a da mu se kreda ne raspe u bijeli prah. I sad kad će taj salonski ljevičar popušiti otkaz zbog svoje nesposobnosti, tko će mu biti kriv? Udba? - rekao nam je Bujanec konstantno šmrčući zbog proljetne alergije.

Pitali smo Bujanca koga vidi kao Jokićevog nasljednika u reformi školskog kurikuluma.

- Prvo zašto kurikulum? Pa ta riječ neodoljivo podsjeća na kukuriku, dakle komunjarsku koaliciju. Nama treba netko prizeman, a ne netko s glavom u oblacima poput Jokića. Treba nam netko sposoban tko zna povući crtu kad je to potrebno, netko tko ima nos za takve stvari. Jokićeve reforme su, kako bi rekao moj prijatelj Ladislav Ilčić čisto izdrkavanje, da oprostite na izrazu - objasnio nam je Bujanec pritom mrveći kredu u ruci.

Za kraj možemo zaključiti kako bi Jokiću bilo bolje da u mladosti nije gledao u zvijezde, jer je njihova svjetlost samo titraj iz davne prošlosti, već da se okrenuo prema budućnosti, tim misterioznim oblacima po kojima hoda Bog. 

Fotografija
Facebook.com

Facebook komentari