s biokova u more

Dalmatinska zagora oduševljena globalnim zatopljenjem jer će napokon biti prvi red do mora

Otapanjem ledenjaka te podizanjem razine mora procvast će turizam u Dalmatinskoj zagori. Gradonačelnik Ciste Provo već je najavio izgradnju pristaništa za kruzere.

I dok se većina svjetske populacije brine oko posljedica globalnog zatopljenja, stanovnici Dalmatinske zagore slave. Zbog topljenja ledenjaka i snježnoga pokrivača doći će do podizanja razine mora, pa će žitelj Dalmatinske zagore napokon imati kuće prvi red do mora, te će moći konačno uživati u blagodatima iznajmljivanja oskudnih prostorija po raskošnim cijenama.

"Cili život slušan kako san vlaj. E, sad ću lipo ja iznajmljivat apartmane, a ovi će ka Česi plutat po dnu mora. Neka radu Arku, ka Adam. Nedilje ti", rekao nam je presretni Jure (67) iz Prkosa.

Da se ove klimatske promjene ne shvaćaju kao puko proročanstvo, potvrđuje i činjenica kako je gradonačelnik Ciste Provo već najavio izgradnju pristaništa za kruzere, samo kako isti ne bi pristajali u Cistu Veliku.

I dok se cijela Dalmacija trese od straha što će se dogoditi kad se razina mora podigne, te im poplavi domove, u Dubrovniku ne očajavaju.

"A šta ćemo? Naplatiti ronjenje po "Gruadu" i dići cijene 50%. Pa gdje još možete piti kavu pod morem i gledati Stradun. Umjesto kruzera dolazit će podmornice, a Srđ će bit otok za elitni golf", kroz smiješak komentirao je gradonačelnik Vlahušić. 

Fotografija
David Stanley/flickr

Facebook komentari