dosta je bilo

ESKALACIJA SUKOBA: Vlada RH uvodi zabranu ulaska slovenskim imigrantima u Hrvatsku

Iz Vlade također poručuju kako se za vrijeme "Piranske krize", slovenskim državljanima koji su trbuhom za kruhom došli sreću potražiti u razvijenoj Hrvatskoj, više neće izdavati radne dozvole.

Uoči eskalacije sukoba u Piranskom zaljevu Vlada RH posegnula je za drastičnim mjerama u kojima je u potpunosti zabranila ulazak slovenskim imigrantima u Republiku Hrvatsku. Predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je kako će za vrijeme "Piranske krize" u potpunosti zatvoriti granice sa Slovenijom te kako izbjeglički kampovi više neće prihvaćati izbjeglice iz Slovenije.

"Dok se eskalacija sukoba ne riješi, Hrvatska više neće prihvaćati izbjeglice iz Slovenije. Imigranti koji su prije ove zabrane već ušli u teritorij Republike Hrvatske bit će zbrinuti u izbjegličkim centrima, jer prvenstveno trebamo ostati ljudi i pomoći onima koji nisu bili te sreće da se rode u razvijenoj zapadnoeuropskoj državi poput Hrvatske", rekao je u svojem obraćanju medijima Andrej Plenković.

Premijer je također naglasio kako se slovenskim građanima do daljnjega ukidaju radne dozvole te kako će MUP u suradnji s nadležnim inspekcijama uvesti posebne kontrole kako bi suzbili rad na crno slovenskih imigranata.

"Svi već godinama znamo i svi godinama žmirimo na tisuće i tisuće slovenskih imigranata koji na crno rade kod nas na baušteli ne bi li prehranili svoje obitelji u Sloveniji. Vrijeme je, dragi moji građani, da napokon otvorimo oči i riješimo taj problem!", uzviknuo je Plenković na kraju svojeg obraćanja, držeći se onako strogo, ali pravedno u isto vrijeme. 

Fotografija
Patrik Macek/PIXSELL

Facebook komentari