spašavanje predsjednice Kolinde

HGSS će izvlačiti Kolindu iz Visoke jer predsjednički helikopter nema gdje sletjeti

Hrvatska gorska služba spašavanja imat će pored svojeg redovnog posla - spašavanja života ugroženim alpinistima, speleolozima, pomorcima i svim drugim unesrećenima - zadatak i da pomognu budućoj predsjednici da brzo može odletjeti bilo gdje u Hrvatsku, te da se još brže vrati nazad.

Kao da nije bila dovoljno grozna spoznaja iz HDZ-a kako se pet prosječnih visokoluksuznih njemačkih limuzina plaćenih iz crnog fonda HDZ-a ne može ni okrenuti u Visokoj ulici zbog njene uskosti sad se ispostavilo da ni predsjednički helikopter ne može sletjeti pored ili na buduće predsjedničke dvore.

- Ovo nema smisla. Zašto se ova ulica zove Visoka, kad je zapravo uska. Zašto je ikad ikome pala takva suluda ideja na pamet da tamo hoće preseliti ured predsjednika - pita se Miro Kovač međunarodni tajnik HDZ-a i šef kampanje Kolinde Grabar Kitarović koja se prva sjetila da tamo preseli ured predsjednika.

Srećom po Kolindu Grabar Kitarović nazire se rješenje njene aeronautičke problematike. Naime u HDZ-u su izračunali da se zbog preseljenja s Pantovčaka u proračunu predsjednika stvorio višak novca  koji se do sada trošio na hranjenje životinja na Pantovčaku koje žive na širem prostoru park-šume na 95 hektara i dom je za oko 300 muflona, jelena lopatara, košuta, srna, fazana i paunova, a bilo je tu i par ljenjivaca, kao i akvariji za divovsku lignju (lignju je predsjednik Josipović dobio na poklon od japanskog premijera op.a).

- Sada kad predsjednica ne mora brinuti i hraniti iz džepa svojeg predsjedničkog proračuna te živine, oslobodila se jedna manja sedmeroznamenkasta cifra koju ćemo uložiti u plaćanje angažmana Hrvatske gorske službe spašavanja koja će uz pomoć vitla izvlačiti predsjednicu iz njene rezidencije u Visokoj, te je po povratku nazad u Visoku i iskrcavati. Netko će reći da je to neprimjereno, jer HGSS treba pomagati unesrećenima, ali uvjeravam vas, Kolinda Grabar Kitarović iznimno je nesretna zbog činjenice da joj je ured preseljen u Visoku - objasnio je Miro Kovač angažman HGSS-a u uredu buduće predsjednice.

Stanari Visoke su pozdravili ove helikopterske manevre, jer ih je većina ionako mislila mijenjati crjepove na krovovima, a elise helikoptera HGSS-a samo će olakšati stvar.

Fotografija
Ja Zmaj

Facebook komentari