U negativnom tonu

HRT o Isusovom životu: Visio je po birtijama s poreznicima, izdajnicima i kurvama

Državna televizija zasuta je prigovorima gledatelja zbog negativnog tona u kojem je opisan ovaj humanitarac, mesija i pop ikona.

Gledatelji su ostali neugodno iznenađeni kada je u TV kalendaru povodom Isusovog rođendana emitirana reportaža u kojoj ga se opisuje negativnim tonom.

- Isus je poznat kao jedan od najvećih Mesija, humanitaraca, propovjednika i pop ikona, a cijelo njegovo nasljeđe ukaljano je jednom rečenicom koja je istinita, ali ima negativan ton. U reportaži su rekli da je "Isus visio po birtijama s poreznicima, izdajnicima i kurvama", što samo po sebi zvuči kao osuda. Isus je poznat po tome da se družio čak i s onima koje je društvo odbacilo i svima davao jednaku priliku, što ga je na kraju stajalo i života. No, u reportaži je to zazvučalo kao opis protuhe, a ne najvećeg čovjeka koji je ikada živio - komentira jedna povrijeđena vjernica.

HRT je zaprimio brojne prigovore pa se na kraju ispričao gledateljima i sankcionirao odgovorne: - HRT je odmah po završetku emisije shvatio da je pogriješio i posve neprimjereno izdvojio kafanski život Isusa Krista kao okosnicu njegovog djelovanja. U kasnijim emisijama emitiran je prilog koji se više usredotočio na njegov doprinos formiranju kršćanskog nauka, a ne samu Posljednju večeru - stoji u službenom priopćenju javne kuće čije je djelovanje prožeto aferama, malverzacijama i nepotizmom.

Fotografija
dnevno.hr

Facebook komentari