Hrvati se za korizmu odriču jeftinijeg plina i struje

0

Sadržaj

Rate this post

Kako bi pokazali čvrstinu svog uvjerenja, uz pristupačniji plin, ali i struju, Hrvati će zasigurno predati jeftiniju naftu i cestarinu u korizmi, koja će zasigurno trajati dugi niz godina.

  • UDIO
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • LENT PLINSKO ULJE STRUJA
  • crkvena misa

Danas, Čista srijeda, kršćanski spomendan korizme, pripada liturgijskoj godini u kojoj kršćani ponizno planiraju gozbu Uskrsa. Dok u ostatku svijeta Ponuda traje 40 dana, ove će godine u Hrvatskoj Korizma zasigurno biti brojne godine u kojima će se pobožni stanovnici zasigurno odreći jeftinijeg plina, struje, nafte i cestarine. Kardinal Bozanić je dodatno pozvao na takvu žrtvu i suosjećanje s raznim drugim narodima koji plaćaju znatne porezne obveze na struju kao i na naftu, te zahvalio vjernicima u ime glavnog kapitula na njihovoj žrtvi, kao i odanosti jednom od Uzvišenih. .

“Budući da su na vlasti pojedinci koji ostaju u kršćanskom duhu, narod je računao na Boga. Samo trpljenje kao i odricanje od proizvoda je pravedno najbolje sredstvo za nebo. Za razliku od licemjernih katolika, ali i materijalističkih ateista diljem svijeta, hrvatski katolici imat će godine korizme. Jer svaki pravi Hrvat katolik shvaća da u trenutku kada nema što potrošiti za grijanje ili struju, u trenutku kada mu dom postane mrak i hladno, vrata crkve su mu uvijek otvorena, stalno će biti toplo i sigurno će biti svjetlosti, jer nas ne pogađaju zemaljske nevolje“, zaključio je kardinal Bozanić u svom obraćanju vjernicima na ovom kršćanskom spomendan.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime