Bravo, naši!

Hrvatska osvojila zlatne medalje u slalomu i spustu na ekonomskoj olimpijadi

Hrvatska je na ekonomskoj olimpijadi potvrdila da je još uvijek svjetska velesila u slalomu, no sve je iznenadila zlatnom medaljom u spustu.

Ekonomisti su ostali očarani zavidnim rezultatima hrvatske ekonomije koja je u spustu uspjela srušiti i rekord. Iako su svi očekivali dobre rezultate u kontroliranom i discipliniranom ekonomskom slalomu niz padinu, čak su i naši natjecatelji iznenadili sami sebe u spustu. Ekonomski stručnjaci pokušali su objasniti ovo iznenađenje pa tvrde da je prijašnjih godina konkurencija bila puno jača jer su uvjeti za ekonomski spust bili idealni. Ove godine je zbog nepogodnih uvjeta na stazi organiziran uspon kao nova disciplina, no izgleda da se našim natjecateljima koji su se orijentirali isključivo na spust trud isplatio.

- Godinama smo vježbali taj spust i napokon smo ga usavršili. Najviše smo ponosni što smo uspjeli ostvariti tako dobar rezultat u konkurenciji zemalja koje puno više ulažu u sport. To samo pokazuje da se trud i disciplina isplate pa mislimo i dalje nastaviti nizbrdo - poručuju hrvatski nizbrdaši.

Iako su mnoge reprezentacije uzbuđene zbog nove discipline i sve više truda ulažu u uspon, naši će se i dalje hrabro voditi načelima hrvatske škole ekonomskog spusta.

Fotografija

Facebook komentari