Hell no, we won't go!

Jeleni i krave prosvjeduju: Hoćemo više obilježenih prijelaza!

Iako nezadovoljni prometnom signalizacijom, zadovoljni su što se vozače u Hrvatskoj pravednije kažnjava kad zgaze kravu ili jelena nego nečije dijete. Pozdravljaju i premijerovu sugestiju vozačima da bijes zbog lošeg rada Vlade ne troše kroz snagu automobila.

Negdje uz rub spačvanske šume okupilo se maleno mnoštvo, dva krda, jedno jelensko, drugo kravlje, ujedinjeni u prosvjedu za pravedniju prometnu označenost. Prvo se mnoštvu obratio golemi bik, 500-kilaš.

Draga goveda i poštovana divljači! Okupili smo se ovdje jer je nedovoljno znakova s našim siluetama na hrvatskim cestama. Zato često riskiramo svoje rogate i nerogate glave kad prelazimo cestu od jedne ispaše k drugoj. Nažalost, tamo gdje i imamo oznaku, ona često stoji ispred nepreglednog zavoja pa nas vozači ne vide i događaju se nesreće - rekao je Muko Rogonja, bik-mister bjelovarskoga stočnog sajma 2011.

Graciozna košuta obratila se skupu uime jelena.

Poštovani kolege dvopapkari! Naš premijer Milanović, svjež od alpskog zraka i nimalo nervozan, upozorio je danas na to da su ljudi nervozni u prometu od teškog života. Imamo razumijevanja za to. Zahvalni smo i pravnoj državi što je tako ažurna kad treba progoniti one koji gaze stoku i divljač na cestama, bez obzira na njihov materijalni status. Svi gazitelji životinja su pred zakonom jednaki - zahvalno je zaključila Jelena Lopatar.

Fotografija
Flickr Creative Commons

Facebook komentari