Pomladak

Krdo divlje mladeži HDZ-a protutnjalo Karlovcem i demoliralo grad

USKOK-ovi istražitelji uznemirili mirnu jutarnju koruptivnu ispašu ovih divnih stvorenja.

Karlovčanin Zvonislav Bedeković još je šokiran prizorima koje je vidio u srijedu ujutro. Uznemiren lavežom susjedova psa, došao je do ograde svoga dvorišta i uočio nesvakidašnji prizor: osam pripadnika divlje mladeži HDZ-a topotalo je cestom. Neki od njih bili su trofejni stokilaški kapitalci, izbrijanih glava i odvratnih zubi što podsjećaju na goleme kljove, a neki perolaka mlađarija koja tek treba postići tu razinu besprizornosti.  Razvalili su mu željeznu ogradu i uletjeli u dvorište.

- Znamo mi njih od prije. To je poznato krdo mladeži HDZ-a koje se sastoji od osam bezobzirnih čovjekolikih životinja koje redovito siju strah i trepet Karlovcem. Ovaj su put oni bili preplašeni, a razlog su istrage USKOK-a. Iako preplašeni, i dalje mogu biti opasni. No ja ih se nisam bojao. Samo sam im bacio Kantovu 'Kritiku čistog uma', na što su se odmah razbježali, jer mlado od HDZ-a ne podnosi literaturu koja potiče na razmišljanje - ispričao je uzbuđeno Zvonislav.

Krdo se tada razletjelo cijelim Karlovcem. Centru 112 su telefoni bili usijani od poziva građana, a  na teren su izašli policajci, USKOK-ovci i liječnici. Jedan HDZ-ovac zavukao se u kuću jedne obitelji i počeo pričati o dobrobiti glasanja za HDZ na idućim lokalnim izborima. Tu ga je udarcem u glavu onesvijestio policajac strahujući za sigurnost ukućana izloženih takvoj demagogiji. Drugi je krenuo put Novog Centra, usput je razbio staklo na zgradi Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića, jer je Kovačić za njih smrdljiva partizančina, a ni čitanje knjiga nije im draga aktivnost. Isti je produžio prema centru, a došavši do Mačekove ulicem, srušio se i ispovraćao dušu od stresa jer ne podnosi dobro Mačeka i HSS koji su izdali NDH.

Njihov je četvrti kolega njušku usmjerio prema najmnogoljudnijoj četvrti - Grabriku. Prošao je vrlo prometnom Senjskom ulicom, probio stakleni dio ulaznih vrata u tiskaru te unutra pokušao organizirati pravo nacističko paljenje nepoćudnih novina i knjiga koje se tu tiskaju. Nastavio je parkiralištem poduzeća Odeta te se nije zaustavljao sve do kafića Land.

- Prljavim je papcima nešto otvorilo vrata i ušlo u kafić... Učinilo mi se da je čovjek, ali ipak je bio HDZ-ovac! Dojurio je do šanka, zgrabio nekoliko boca žestokog pića, došao do džuboksa i utipkao nekoliko Thompsonovih uspješnica uz čije se lagane note upustio u demoliranje lokala. Gazda i ja ugurali smo se u skladište i ondje ga zatvorili - svjedoči gost Mile Faprt.

Desetak minuta kasnije mladoga HDZ-ovca svladali su policajci. Osim ova tri divlja HDZ-ovca, do poslijepodneva nije više uhvaćen ni jedan. USKOK je i dalje bio u potrazi, a pretpostavlja se kako je ostatak krda pronašao put do Vukelićeva mosta, koji vodi prema nigdje, pa im se tu onda i gubi svaki trag. Za kraj ostaje samo misterij i parafraza stare jugoslavenske serije: Kuda idu divlji HDZ-ovci?

Fotografija

Facebook komentari