nije htjela, nije htjela

Maji Sever HRT ugasio “Hrvatsku uživo” jer nije htjela promijeniti prezime u Sjever

Zbog mnogobrojnih pritužbi svojeg gledateljstva na "srbozvučeće" prezime Sever, HRT je pokušao kroatizirati Maju Sever, no ova se nije dala.

Nakon što su na HRT-u još prošle godine morali maknuti emisiju "Montirani Proces" jer tri glavna protagonista Sor, Hrabar i Zovak nisu željeli "ohrvatiti" svoja "srbizirana" prezimena u Sorić, Hrabarić i Zovakić, ove godine nešto slično dogodilo se s emisijom "Hrvatska uživo". Glavna urednica i voditeljica te iznimno gledane emisije, Maja Sever, patila je od sličnog krivo odzvanjajućeg prezimena.

Kako je emisija bila gledana, a često bila i posljednje mjesto gdje bi se siromašni, ugroženi i manjine obratili za pomoć kad institucije zakažu, jedino na što su se gledatelji mogli požaliti je njezino prezime.

- Inboxi i poštanski pretinci HRT-a bili su pretrpani našim upornim pogledavanjem u njih. Stalno smo se pitali hoće li netko poslati kakav mail ili pismo da se požali na Maju Sever ili njezinu emisiju u kojoj uporno govori o političkim temama bijede nacije i nefunkcioniranja države, a zbog kojih Hrvatska onda izgleda loše u našim i očima svijeta. Da je takvo pismo ili mail ikada došlo, sigurni smo da bi u njemu netko postavio pitanje zašto se nekome tko se preziva srpski Sever, a ne hrvatski Sjever, daje prostora da na javnoj televiziji Republike Hrvatske  mrzi sve hrvatsko. Kako bi spriječili navalu baš takvih ružnih pisama u kojima se prebrojavaju krvna zrnca, mi smo odlučili poštedjeti Maju toga i ugasili smo joj emisiju - stoji u HRT-ovom dopisu medijima.

HRT je najavio kako će umjesto prepolitične "Hrvatske uživo" ići "Sveta misa uživo" s propovijedima biskupa Košića koje su kako i sami znamo skroz apolitične.

Fotografija
Igor Kralj/PIXSELL

Facebook komentari