Nije im lako

Majke s troje i više djece dobivaju status stradalnice

​Majčinstvo slovi za jedan od najtežih poslova, a majke koje imaju troje i više djece znaju da dom može izgledati kao bojno polje.

Stalne prepirke između djece, nered koji ostavljaju za sobom te metode kojima gnjave roditelje često krše čak i Ženevsku konvenciju. Zbog toga majke s troje i više djece dobivaju status stradalnice, a one koje prežive sve pubertete dobit će čin časnika i status veterana. 

No, nisu svi zadovoljni ovom odlukom pa se tako prva pobunila udruga očeva koji smatraju da su nepravedno izostavljeni. Oni smatraju da su i sami žrtve jer im supruge više misle na djecu neko na njih kad spremaju jelo, a jako pate i jer su im supruge često umorne i preokupirane.

- Mi ne tražimo puno. Samo želimo malo mira i tišine kad dođemo s posla. Je li grijeh očekivati topli obrok i urednu kuću kad dođemo s posla? Mi smo ovdje prave žrtve, a nitko nas ništa ne pita! - poručuju iz Udruge za muškarce.

Na upit zašto muškarci nisu bili uključeni u donošenje ove odluke, rečeno nam je da su očevi pozvani, ali su bili odsutni.

Fotografija
Wikimedia Commons

Facebook komentari