ctrl +alt +delete

MINISTARSTVO OBRAZOVANJA: Informatika postaje obavezni predmet čim digitaliziramo Bibliju do kraja

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak najavila je kako bi već od iduće godine informatika u školama mogla postati obavezni predmet, ako se na vrijeme stigne digitalizirati Biblija prilagođena za osnovnoškolski uzrast i cjelokupni nastavnički program za predmet vjeronauka.

Aktualna ministrica znanosti i obrazovanja u Vladi Republike Hrvatske Blaženka Divjak, najavila je kako bi informatika već od iduće godine mogla postati obavezni predmet od petog razreda, ako se na vrijeme stigne digitalizirati kompletna Biblija i sveti spisi prilagođeni za osnovnoškolski uzrast. Osim digitalizacije Biblije, ministrica je potvrdila kako se radi i na digitalizaciji cjelokupnog programa vjeronauka koji će biti sastavni dio osnovnoškolske informatike.

"Ovim potezom, ne samo da ćemo osuvremeniti osnovnoškolsko obrazovanje, nego i postići znatne uštede spajanjem vjeronauka i informatike, koje će po novom predavati vjeroučitelji. Vjeroučitelji će također svoje učenike usmjeravati podalje od nasilnih kompjuterskih igara prepunih krvi i nasilja, u kojim djeca vrše nasilje bez da za to imaju opravdane vjerske razloge", bila je kratka u izjavi ministrica Divjak.

Fotografija
Boris Scitar/PIXSELL

Facebook komentari