izgubljeni u vremenu i prostoru

Nacija zbunjena ustašama u Kninu na Dan pobjede: “Kog’ su to ustaše ikad pobijedile?”

Crnokošuljaški defile ulicama Knina još jednom je pokazao da se Hrvatska drži svojih ustavom propisanih antifašističkih načela, kao i da su priče o usponu fašizma u našoj zemlji sasvim promašene.

Deveta bojna HOS-a koja nosi ime dva pojma koja odvojeno svi volimo - Rafaelo i (Zvonu) Bobana - no zajedno čine ime ustaškog koljača i zločinca Rafaela Bobana prošetala se danas Kninom povodom Dana pobjede. Sunce je upeklo, košulje su crne, normalnom čovjeku prokuhao bi mozak, no šetači su srećom uskraćeni za taj njima nebitan organ. Šetnja je s druge strane zbunila čitavu Hrvatsku. Naime, nitko ne uspijeva u povijesnim knjigama pronaći ni jednu pobjedu ustaša, pa su svi zbunjeni što ustaše uopće imaju tražiti na Danu pobjede.

- Nije mi jasno što te pičke ustaške uopće rade ovdje... Pa ustaše su znale pobijediti samo nenaoružan narod, žene i djecu, a pred naoružanim partizanima su uglavnom briljirali kukavički bježeći. Uistinu ne razumijem što saveznici stranih okupatora i četnika imaju s idejom nekakve hrvatske pobjede - upitala se jedna stanovnica Knina dok je gledala mentalno ograničene ljude kako joj se šeću gradom.

Doznajemo i da je ured predsjednice osudio ovaj ustaški bal vampira s napomenom da "proslava Oluje nije ni vrijeme ni mjesto za takvo što", a što se može protumačiti da onda očito postoje vremena i mjesta za takvo što, samo što eto proslava Oluje baš nije to.

Fotografija
Index.hr

Facebook komentari