primila stvari u svoje ruke

Nakon lijepljenja pločica u kninskoj crkvi predsjednica prešla na strojno žbukanje crkve u Šestinama

Predsjednica je držala crijevo iz kojeg je šiktala termo žbuka poput Ramba koji drži strojnicu i vičući rešetala zidove.

Nakon što je u ponedjeljak posjetila Knin, gdje je predstavnicima Šibensko-kninske županije, grada Knina i braniteljima demonstrirala svoje keramičarske sposobnosti postavljajući 7 kvadrata po satu, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otišla je jučer u zagrebačke Šestine, gdje je predstavnicima Nadbiskupskog duhovnog stola demonstrirala svoje sposobnosti strojnog žbukanja u Crkvi Sv. Mirka. Kako se predsjednica snašla u ulozi „strojo-žbukačice „ prepričao nam je Franjo (47), radnik građevinske firme zadužene za obnovu crkve.

- Ne sam da se predsjednica snašla, krotila je crevo za žbuku kak Tarzan anakondu, pohitala je sigurno 46 kvadrata termo žbuke u sat vremena sam tak. Da je bar na tom stalo, skroz je pomahnitala i nismo joj mogli više oduzeti crevo. Sterala nas je na gablec dok je ona nastavila, držeći crevo onak u monduri ko Rambo strojnicu vičući je rešetala po zidu. Bilo je kak u nekom ratnom filmu , žbuka je frcala na sve strane tak da se pop moral iza oltara skriti – objašnjava nam ushićeno Franjo.

Pitali smo i predsjednicu kako se osjeća nakon par sati strojnog žbukanja i što ju je nagnalo da se nakon keramičarskih radova u Kninu odluči na ovaj potez.

- Osjećam se odlično. Napokon sam primila stvari u svoje ruke. Osjećaj da imaš potpunu kontrolu i ovlasti u svojim rukama je neponovljiv. Uvijek rado pomognem socijalno ugroženima u nevolji, pa kada sam čula da su zbog uvođenja novog klimatizacijskog uređaja morali odstraniti većinu stare unutarnje žbuke, te kako je sada crkva termički vrlo loše izolirana, jednostavno nisam mogla nego pomoći – objasnila nam je predsjednica brišući komadiće termo žbuke s lica.

Saznajemo i kako je predsjednica revoltirana općim mišljenjem javnosti, kako je mužnja krava i čišćenje oko bikova i teladi vrhunac njezinih sposobnosti, pa tako već u petak kani postavljati knauf u crkvi u Kerestincu, tijekom vikenda sanirati deku na Zagrebačkoj katedrali, nakon čega seli u crkvu Sv.Marka montirati krevete naručene iz IKEA-e.

- Ovih dana bit ću još u Zagrebu i obaviti još par nužnih građevinskih radova, a onda idem diljem naše domovine pripomagati u obnovama crkvi i okušati se i u vodoinstalerstvu, elektrici i ostalim poslovima u nadi da ću pokazati svoju sposobnost i odlučnost. Ja idem gdje me moj narod treba, a pod narod mislim i na Hrvate i na Srbe u Hrvatskoj, koji su zapravo Hrvati, ali ne na građane jer je to uvredljivo za seljake – na kraju dodaje predsjednica Grabar-Kitarović.

O svemu se oglasila i Hrvatska obrtnička komora, koja je podnijela nadležnoj područnoj jedinici Državnog inspektorata prijavu zbog rada na crno predsjednice Grabar-Kitarović.

Fotografija
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Facebook komentari