podigni sapun

Okorjeli robijaši u Remetincu organizirali tombolu, prva nagrada Tomislav Saucha

Svi su poželjeli da mlađahni saborski zastupnik bude upravo njihov cimer i nikako se nisu mogli dogovoriti kako ga podijeliti.

U Remetinečkom zatvoru u popodnevnim satima spriječena je eskalacija nasilja i to zahvaljujući nadahnutoj ideji jednog tamošnjeg pravosudnog policajca, koji je iz razumljivih razloga tražio da ga ne imenujemo.

Naime, nekoliko okorjelih zatvorenika i pritvorenika bilo je na rubu otvorenog fizičkog obračuna nakon što su na vijestima vidjeli kako se na put u Remetinec sprema Tomislav Saucha, bivši predstojnik ureda premijera, a sadašnji saborski zastupnik. Svi su poželjeli da mlađahni saborski zastupnik bude upravo njihov cimer i nikako se nisu mogli dogovoriti kako ga podijeliti.

No, spomenuti pravosudni policajac uvjerio je najokrutnije kriminalce, ubojice i dilere da bi bilo najpoštenije odlučiti tombolom o tome kome će dodijeliti svježeg kolegu.

‘Nema tog alfa mužjaka u Remetincu koji ne bi htio tako putenog mladića ugostiti u svojoj ćeliji. Morate shvatiti da smo ovdje jako usamljeni. Dali bi sve za čašicu intelektualnog noćnog razgovora s načitanim i naočitim intelektualcem’, pojasnio je za News Bar Ilija Krvavica zvani Djevičnjak.

Gospodin Djevičnjak kaže da njegov sentiment dijele i ostali viđeniji kriminalci u poznatom kazamatu.

Kakva je pomama nastala za Sauchom, vidi se i iz toga koliko su bogatstvo pojedinci uložili da kupe listiće za tombolu.

‘Ovako uzbuđeni nismo bili još od privođenja Nadana Vidoševića. Malo me je sram priznati da ne ispadnem neki očajni slabić, ali reći ću vam pošteno. Dao sam glavninu svoje imovine u listiće za tombolu i imam dobar osjećaj da ću upravo ja biti dobitnik’, ozareno će Ilija Krvavica.

Oblizujući ispucale usne nabraja: ‘Uložio sam svih sedam grama heroina, mobitel Nokia 3210 s četiri sim kartice, turpiju, ručno izrađen nož i goluba pismonošu. Praktički sve što sam imao’, nestrpljivo nabraja Ilija skrivajući u ruci jedinu preostalu imovinu, četiri plave tabletice za koje ne želi reći čemu služe.

On i njegove kolege posebno zahvaljuju pravosudnoj policiji na pronalasku pravednog rješenja, mada ima i glasova nezadovoljstva.

Naime, dio zatvorenika socijaldemokratskih preferencija smatraju da bi Saucha trebao biti društveno vlasništvo. Hoće li priznati rezultat tombole, saznat ćemo uskoro.

autor teksta: Mario Duspara

Fotografija

Facebook komentari