nema se može se

PAD STANDARDA: Nezaposleni u Hrvatskoj ne mogu si priuštiti više od 3 kave dnevno u kafiću

Zbog sve lošijeg standarda nezaposleni u Hrvatskoj pali su s dosadašnjih 4-5 na svega 3 kave dnevno u svom omiljenom kafiću, te u pametnim telefonima kaskaju čitavu generaciju za svjetskim jet seterima.

Veliki pad standarda zahvatio je Hrvatsku kojeg nije ostala lišena niti najslabija spona društva - oni nezaposleni. Redovni posjetioci burze tako od sada piju prosjeku svega 3 kave dnevno u svojem omiljenom kafiću, umjesto dosadašnjih 4-5 stoji u priopćenju Državnog zavoda za statistiku. 

- Sjede mi tu po cijele dane i popiju svega 3 kave, možda se zalomi i koja piva, ali to je to. Od čega ću ja živjeti, pitam vas? Morat ću opet kavu miješati s ječmom - požalio nam se jedan vidno iziritirani zagrebački ugostitelj.

Osim ugostitelja, ovaj rapidni pad standarda osjetile su trgovine informatičke i mobilne opreme, koje planiraju nezaposlenima davati beskamatne kredite čak do 120 mjeseci, kako bi im omogućile da budu u korak s informatičkim trendovima.

- Nezaposleni danas sve manje kupuju na kredit, pa smo bili primorani dati im povlaštene kredite do 120 mjeseci kako bi oni bili u korak s tehnologijom. Jeste li znali da većina nezaposlenih u Hrvatskoj još uvijek koristi predzadnju generaciju pametnih telefona? - objasnio nam je tešku situaciju jedan zaposlenik dućana informatičke opreme, pritom nudeći autoru ovog teksta novi mobitel na kredit od 120 mjeseci.

Niti kladionice nisu ostale ravnodušne na ova teška vremena za nezaposlene, pa će od sada nezaposleni koji ulože više od 300 kuna dnevno, jednom mjesečno dobiti povlaštene koeficijente. 

Za kraj nam ne preostaje ništa drugo nego zaključiti kako ova Vlada ne priznaje nerad, jer kako znamo, rad oslobađa, pa možemo očekivati drastična poskupljenja namjernica koje spadaju pod luksuz, kako bi se ljudi potaknuli da rade i budu produktivni za društveni mravinjak Lijepe naše. 

- Konobar! Kavu molim - treću!

Fotografija
Goran Jakus/PIXSELL

Facebook komentari