Nulta stopa tolerancije

Pedofil izbačen iz crkve jer mu je usred mise glasno zazvonio mobitel

Svećenik je objasnio da uključeni mobitel za vrijeme mise sugerira nepoštivanje Božje riječi, zbog čega može doći i do izopćenja. Na pitanje zašto dotični muškarac već ranije nije izopćen zbog pedofilije, svećenik nam je odgovorio da je Bog milostiv i prašta.

Nedjeljno jutro bilo je burno u crkvi sv. Ivana na pladnju kada je usred mise zazvonio mobitel. Kućni red crkve dobro je poznat i mobiteli se moraju isključiti po ulasku jer se ometanje mise tumači kao nepoštivanje ili čak izrugivanje Božje riječi.

- Kazna za zvonjavu mobitela na misi može biti čak i izopćenje, ovisno o tome kaje li se grešnik ili ne - objašnjava nam velečasni Golem Nerast. Naravno, postavili smo mu i očito pitanje: S obzirom na to da je počinitelj poznat kao pedofil, zašto već ranije nije ekskomuniciran zbog tog grijeha.

- Čujte, tko je bez grijeha, neka baci prvi kamen! Mi nemamo pravo suditi bližnjima, jedino Bog je suvereni sudac, a on je milostiv i prašta. Čovjek se već natrpio zbog svojih grijeha jer se morao preseliti iz druge župe. To je škakljiva teme pa imajmo suosjećanja i popričajmo o nečem drugom - zaključio je velečasni Nerast poglavlje o pedofiliji.

Pitali smo ga i zašto mu onda prijeti izopćenje zbog običnog zvona mobitela, na što je odgovorio da hulimo protiv Duha Svetoga i Božje riječi da s nama više nama što razgovarati. Dobacio nam je da smo provokatori i da vrijeđamo dostojanstvo njega i njegove vjere te da smo zaslužili gore od Golgote.

Naša pitanja rasplakala su i neke od okupljenih vjernica pa smo pobjegli prije nego što su nas se dočepali njihovi supruzi koji su nas gonili i psovali nam majke i Gospu.

Fotografija
Davor Javorovic/PIXSELL

Facebook komentari