tata i ja bi u njemačku. i tata bi sine!

PORAZNA STATISTIKA: Sve više roditelja kažnjava svoju djecu životom u Hrvatskoj

Ovo nije jedini negativni trend čije se epidemije boje socijalni radnici i pedagozi, pa je tako zabilježen i prvi slučaj teškog zanemarivanja šestogodišnje djevojčice koja nije znala je li je ustaša ili partizan.

Porazna statistika koju je izvršio centar za socijalnu skrb u kojoj se ukazuje na novi okrutni trend kažnjavanja djece životom u Hrvatskoj, šokirala je javnost i pedagoške stručnjake diljem svijeta. Istraživanjem je dokazano, kako sve više roditelja kažnjava svoje dijete činjenicom da će ostati u Hrvatskoj, raditi za minimalac nakon faksa ako imaju sreće, te dočekati duboku starost u iščekivanju da Drugi svjetski rat završi. 

- Ova statistika je strašna. Iako većina roditelja to radi nehotice, pa ih pokušavamo educirati kako je batina možda izašla iz Raja, ali ovakva okrutnost zasigurno nije, uočavamo povećanje trenda intencioznog kažnjavanja ovom metodom, pa imamo pune ruke posla oko oduzimanja djece. Takvi roditelji se više ne koriste uobičajenim metodama fizičkog ili psihičkog kažnjavanja u svrhu discipliniranja svoje djece, već su otišli korak dalje. Telefoni nam konstantno zvone, pa tako svakodnevno zaprimimo hrpu poziva prestrašene I uplakane djece koja su uvjerenju da će ostati živjeti u Hrvatskoj -  objasnili su nam iz centra za socijalnu skrb. 

Iako ovaj bizarni trend puni domove za nezbrinutu djecu, te socijalni radnici rade i do 5 sati dnevno sa samo dvije pauze, Kaptol ovaj trend vidi kao metodu suštinskog i istinskog kršćanskog duha, gdje je patnja nužna kako bi jednom zaslužili svoje mjesto u Raju ili Njemačkoj. 

Kršćanski je patiti, kako bi kroz patnju spoznali Boga. Danas bi svi odmah u Njemačku, Kanadu i slične zemlje gdje bi bili adekvatno plaćeni za svoj posao i ne bi prošli nužni proces križnog puta od burze do poslova na crno. Pa gdje je tu mučeništvo? Gdje je tu kršćanski duh i poniznost? Tko će besplatno ministrirati po crkvama, pitam Vas? - upitao nas je glasnogovornik Kaptola don Jozo Leko, kojem je uzrujanost prouzročila bol u bubrežnim oniksima. 

Saznali smo za kraj kako ovo nije jedini negativni trend kojeg se boje socijalni radnici i pedagozi, pa je tako zabilježen i prvi slučaj teškog zanemarivanja šestogodišnje djevojčice, koja nije znala je li je partizan ili ustaša. 

Fotografija
Niklas Hellerstedt / Flicker commons

Facebook komentari