marš van

PRAVOSLAVNI BOŽIĆ: Roditelji izbacili kćer Jelku iz stana da ne bi bili Srbi

Marinko i Darinka Božić poručili su kćeri Jelki da se može vratiti kući tek kada promijeni ime.

I ove godine u Božić računat po julijanskom kalendaru nije prošao bez incidenata. Obitelj Božić iz Sinja izbacila je kćer Jelku Božić (36) iz kuće kako njihovi susjedi ne bi mislili da su Srbi. Iako se ova vijest brzo pročula medijima, njena majka Darinka (54) tvrdi kako to rade od kada je rođena te da joj nije jasno zašto je ove godine oko toga nastala pompa.

"Svake godine na srpski Božić mi nju izbacimo kako susjedi ne bi mislili da smo Srbi. Znate, nema goreg zla od toga. Marinko joj uvijek poruči da se kući može vratiti tek kada promijeni ime, ali se već za mjesec, dva smekša i primi je nazad. Nije mi jasno zašto je ovo uopće dospjelo u novine", ispričala nam je Darinka pritom hraneći svog psa Hrvatislava.

Osim izbacivanja kćeri, Marinko (78) svake godine na Sveta tri kralja skida dlijetom bradu Isusu na obiteljskom raspelu kako ne bi ljudi pomislila da se radi o pravoslavnom Isusu.

"Što vas tu čudi? Pa oduvijek se zna da njihovi popovi imaju brade, a naši ne. Isto je tako i s Isusom. Uzmem čekić i dlijeto i obrijem ga", rekao nam je Marinko dok nam je pregledavao rodni list ne bi li provjerio da nismo i mi možda mrski mu Srbi. 

Fotografija
Jiri Hodan/Wikimedia Commons

Facebook komentari