besmrtni boras

Pripremite studentske ugovore: Faraon Boras zapošljava 75.000 studenata za izgradnju svoje kripte

Gradnja kripte bi prema prvim procjenama trebala trajati 20 godina, a svi studenti Sveučilišta u Zagrebu bit će dva semestra oslobođeni nastave kako bi sudjelovali u izgradnji.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu sam je napisao prijedlog zakona s kojim neće morati u mirovinu do smrti. U pozadini zakona koji je prozvan 'Lex Boras' postoji ambiciozan plan izgradnje velike faraonske kripte ispod prostorija Sveučilišta na Trgu maršala Tita.

Gradnja kripte bi prema prvim procjenama trebala trajati 20 godina, a svi studenti Sveučilišta u Zagrebu bit će dva semestra oslobođeni nastave kako bi sudjelovali u izgradnji. Kamen i ostali materijali bit će dopremljeni iz Petrinje gdje rektor odnedavno predaje. Kako bi se potaknulo zajedništvo studenata, ali i održala tradicija iz doba starog Egipta, kameni blokovi će se nositi ručno.

Troškovi projekta procjenjuju se na desetke milijardi kuna, s čime bi se izdvajanja za znanost povećala na 5 posto BDP-a. Hrvatska će tako preteći Finsku i postati EU zemlja koja najviše izdvaja za visoko obrazovanje!

S obzirom na izvanredne okolnosti, rektor će do okončanja projekta biti v.d. rektor, a po okončanju zemaljskog života mumificiran i postavljen u kriptu.

V.d. rektor će osobno nadgledati i sudjelovati u izgradnji tajnog labirinta koji će voditi do kripte. Labirinti ispod egipatskih piramida puni su smrtonosnih zamki, a u Zagrebu će biti napravljen tehnološki iskorak. Posjetitelji željni uzbuđenja, morat će pred kamerama recitirati stihove na latinskom, odgovarati na gramatička pitanja o pluskvamperfektu, a za svaku pogrešku će biti kažnjeni kao da su studenti s Filozofskog fakulteta ili Hrvatskih studija.

Projekt će voditi Družba „Braća Hrvatskog Zmaja“ u kojoj v.d. rektor Damir Boras ima titulu „Zmaja od Svetog Križa u Zagrebu“

Autor: Marko Matijević

Fotografija

Facebook komentari