Savjet Odozgo

S Kaptola poslušali savjet Pape i ispričali se homoseksualcima: “Ono, sori kaj ste pederi”

Papa Franjo rekao je da bi se Crkva trebala ispričati homoseksualcima, a Kaptol se odmah prihvatio posla i izdao službenu ispriku koju je potpisao zbor nadbiskupa "Klinci s Kaptola".

Glasnogovornik Kaptola Isus Krist trenutačno je na ljetovanju pa nismo uspjeli dobiti opširnije objašnjenje isprike Kaptola u kojoj stoji: -Ono, sori kaj ste pederi.

Zbog toga smo se za pojašnjenje obratili teofilu Marinku Zguza, koji nam je pojasnio ispriku Crkve.

- Vatikan je uvijek imao nategnute odnose s homoseksualnom zajednicom. Povijesno gledano, njihova čvrsta ruka zapravo je bila puna milosti jer se to natezanje pokazalo kao čin pun ljubavi koji je doveo do konačnog utvrđivanja odnosa. Usporedite to s drugim religijama koje su ih potpuno obrezale iz svoje sredine i jasno je koliko je Crkva zapravo progresivna - objašnjava Zguza.

- Konkretno, izjava "Ono, sori kaj ste pederi" je samo prvi korak i sugerira spremnost Kaptola na oralnu ispriku. Pitanje je samo koliko su svećenici u globalu spremni na poniznost i to jedno gutanje ponosa. Ako se svećenici ne prime revnog prenošenja ljubavi i pokore, već budu mlaki, to bi se moglo osvetiti njima jer u Otkrivenju stoji: "Jer si mlak,ispljunut ću te iz usta" - poentira Zguza.

Fotografija
Matija Topolovec/PIXSELL

Facebook komentari