Obične pohlepnice

Šefovi prokazali žene na minimalcu: One misle samo na sebe, kako će s tih 2.500 kn prehraniti djecu?

Jedan ogorčeni šef kaže: - Ja djeci priuštim ljetovanje i privatne škole, a one misle samo na svoje osnovne potrepštine. To se zove čista pohlepa i žalim njihovu djecu.

Hrvatskim medijskim prostorom počele su kolati priče žena koje se jadaju jer rade za minimalac, često nedjeljom i praznikom, no i ova priča ima drugu, mračnu stranu. Istinu smo potražili na zagrebačkoj špici gdje su nam, uz koktelčić na suncu, situaciju pojasnili poslodavci.

- Hrvati su glasoviti po pohlepi. Naročito žene - probio je led gospodin K., vlasnik jednog lanca trgovina, dok su se ostali grohotom nasmijali.

- Ja sam odgovoran otac i suprug, svojim ženama i djeci želim osigurati najbolji mogući život. A to je s 2.500 kuna mjesečno nemoguće. Za takvu plaću moraš biti jako sebičan i misliti samo na svoje potrebe. Te žene pokupuju osnovne živežne namirnice, a djeca im u školu idu u dronjcima. To vam je najgori tip žena - zaključuje K.

- Ja sam jednu zatekao kako plače u ženskom WC-u. Kada sam joj pokušao objasniti da su dečki dečki i da se mora naučiti nositi s tim, priznala je da ovaj put ne histerizira zbog ponašanja muških kolega nego da je shrvana jer djetetu neće moći priuštiti razredni put u Gardaland. Pa, naravno kad si sve potrošila na iće i piće, boga mu! - ispričao je svoje iskustvo sa zaposlenicama na minimalcu gospodin L., dok su drugi kimali glavom jer i sami imaju slična iskustva.

- Neugodno je uopće biti u istoj prostoriji s njima jer imaju te neke prazne poglede. Točno se vidi da razmišljaju samo o materijalnim stvarima, poput zombija. Stalno u glavi računaju što će kupiti, kako će rastegnuti plaću da za što manje novaca kupe što više materijalnih stvari... ma, to vam je taj utjecaj zapada, čisti kapitalizam i konzumerizam. Nema u toj glavi mjesta za umjetnost ili nešto duhovno, samo razmišlja kako što efikasnije novac pretvoriti u stvari - dodao je gospodin B.

Hrvatski poslodavci složni su da problemu žena na minimalcu treba što prije doskočiti kako njihova opsjednutost novcem ne bi postala općedruštveni problem . Jedno od rješenja kojeg nude je potpuno izbacivanje novca iz jednadžbe. Zaposlenice bi plaćali kuponima ili još bolje - potrošačkim košaricama.

- Treba rasteretiti njihove glavice da se mogu posvetiti odgoju i obitelji. Umjesto da su opsjednute novcem, mogle bi se malo posvetiti drugima - predlaže gospodin L.

- Ma, ženama je novac poput heroina! Jednom kad ga probaju, samo im je on na pameti - simpatično je dobacio gospodin K.

Fotografija
Jiri Hodan/Wikimedia Commons

Facebook komentari