Turisti na Jadranu u restoranima najviše jedu domaću jadransku lignju iz Pacifika

0

Sadržaj

Rate this post

Osim ove regionalne, ali skupe delicije, jadranski ugostitelji tvrde da se strani turiste oduševljavaju skupocjenom izvrsnom bijelom ribom, posebice lokardom.

  • UDIO
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • PREVARA LIGANJAMA PACIFIC LOCARD
  • lignje

Istraživanje provedeno duž jadranske obale pokazalo je da međunarodni turisti u restoranima najviše uživaju u rezidencijalnim jadranskim lignjama s Pacifika. Iako cijena ove domaće lignje u restoranima obično prelazi 100 kuna, strani posjetitelji željni kvartovskih, ali i autohtonih specijaliteta ne sprječavaju ih da uživaju, bilo da su pržene, pečene na roštilju ili jednostavno odmrznute. Osim rezidencijalnih jadranskih lignji s Pacifika, međunarodni putnici uglavnom naručuju vrhunsku ribu, posebice lokardu, tvrde ugostitelji.

“Nema tu baš ništa, kad ispečem domaće lignje, Schwabo dobije odrubljenu glavu s užitkom. Samo moraš paziti da skineš etiketu s Lidla s njenim. košta koliko mogu”, rekao je vlasnik pivnice Škartoc iz Pakoštana.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime