Savršeno prilagođeni

U Hrvatskoj otkrivena nova vrsta pod nazivom neportunist jer je spoj nepotizma i oportunista

Hrvatski biolozi s velikim su oduševljenjem priopćili otkriće posve nove vrste.

Vrstu su nazvali neportunist jer je spoj nepotizma i oportunista, a čini se da bi ova nova vrsta mogla u potpunosti zavladati našim podnebljem. Dobro je poznato da su nepotizam i oportunizam osobine potrebne za preživljavanje u Hrvatskoj, no nova vrsta posjeduje obje karakteristike pa bi uskoro mogla u potpunosti nadjačati srodne vrste kojima nedostaje jedna od ovih bitnih osobina. 

Biolozi smatraju da su neportunisti savršeno opremljeni za uspjeh u našem podneblju te da njihovu potpunu dominaciju mogu osujetiti samo drastična promjena klime u društvu.

- Jedina prijetnja ovoj vrlo otpornoj i snalažljivoj vrsti jest stvaranje društvene klime u kojoj se na oportunizam i nepotizam gleda negativno, no trendovi pokazuju da se klima mijenja u sasvim suprotnom smjeru pa bi neportunisti uskoro mogli postati jedina vrsta koja može preživjeti u takvoj klimi - tvrde stručnjaci.

Neportunisti su se već udomaćili u svim društvenim sferama i za sada imaju idealne uvjete za neometan rast pa je jedan od njih preuzeo zasluge za ovo otkriće i nominiran je za Nobelovu nagradu.

Fotografija
flicker commons/ Sascha Kohlmann

Facebook komentari