Valentinovo postaje prijestupni blagdan!

0

Sadržaj

Rate this post

Ovu akciju podržalo je 25 proslava pod nazivom HSP (HSP 1861., 1945., 1990., 1991., HSP dr. Ante Starčević, HSP dr. Otac Djedovine i dr.), uz Maticu hrvatsku, Hrvatsko žrtvoslovno društvo kao i brojne nevažne i izumrle političke proslave.

  • UDIO
  • Google + 0
  • Pošaljite emailom
  • VALENTINOVO CRKVA DAN LJUBAVI VELJAČA
  • Valentinovo

Hrvatska biskupska crkva (ogranak Vatikanske opće crkve) koju vodi apostolski nuncij u Hrvatskoj Josip kardinal Bozanić iznijela je zapravo zanimljiv prijedlog vezano uz nadolazeće Valentinovo.

– Svjedoci smo da je ovaj jedan dan, kojemu treba posvetiti lajk, postao previše marketinški i također pojeden, kao i da se sa svakom nadolazećom godinom stvari pogoršavaju i još gore. Slijedom toga, poslali smo Vatikanu prijedlog da se sveti Valentin nastavi do 29. veljače.

Naravno, tu se radi o činjenici da će dan biti značajan svake prijestupne godine, odnosno svake četvrte godine – ali to je dodatno bio primarni cilj ovog prijedloga. Time želimo umanjiti ludnicu za otkrivanjem ljubavi stjecanjem brojnih raznolikih, tipično srcolikih darova. Umjesto da troše novac za ovaj cilj, pojedinci mogu dati svoj doprinos za obnovu crkve ili gradnju i izgradnju potpuno nove, za obnovu crkvenog dvora, prijaviti se za naše izdavane časopise i tako dalje za tri godine, a nakon toga 4. godine, 29. veljače, mogu doprinijeti onima u kojima uživaju.

Pritom posebno ističemo da Episkopalna crkva u Hrvatskoj još uvijek ne održava iskazivanje ljubavi među istospolnim osobama, unatoč tome što ima pomoć profilakse, srca ili darova. Naše se časne sestre u samostanima izričito protive prakticiranju lezbijske ljubavi, stoji u njihovom priopćenju.

Ovu inicijativu podržalo je 25 proslava pod nazivom HSP (HSP 1861., 1945., 1990., 1991., HSP dr. Ante Starčević, HSP dr. Otac Djedovine i dr.), uz Maticu hrvatsku, Hrvatsku žrtvoslovnu kulturu i niz nebitne i također nestale političke proslave.

Na sveopći šok, nedavno razvijena Službena fronta podržala je nastojanje apostolskog nuncija Bozanića, ali pod uvjetom da se 29. veljače proglasi godišnjim odmorom – odnosno neradnim danom. “Hrvatski radnici, ali i zaposlenici imaju pravo na ljubav od svog naroda za koji rade”, navodi Front u priopćenju.

Ismijavajući list ‘Vjesnik’ objavio je zaista važan tekst o svom djelovanju na ovu akciju crkvene vlasti, podrugljivo je nazvavši ‘najvećom reformom kalendara s obzirom na to uvođenje gregorijanskog rasporeda’.

Crkvene vlasti u susjedstvu smatraju da će Vatikanu jednog dana (odnosno četiri godine) sigurno trebati 1460 plus za razmišljanje i odlučivanje. Do tada, status quo ostaje. A i ljubavnici ionako ne mare.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime