Knights who say za dom spremni

Željko Reiner bit će proglašen vitezom Uhatog stola

Željko Reiner, prvi od svoga roda, gospodar beskičmenjaštva i vojvoda od skijaških rotirki, na svečanoj investituri u zagrebačkoj katedrali postat će vitez od Uhatog stola.

Akademik Željko Reiner ne prestaje impresionirati. Prvo kad se prošle godine kao predsjednik Sabora zalagao da se Saboru vrati njegov naziv iz zlatnog doba NDH. Nedavno je pak junački ugalopirao u upražnjeni stolac predsjednika hrvatskog Sabora, pa smo samo čekali kad će ti podvizi biti adekvatno nagrađeni. Taj trenutak dolazi. U katedrali u kojoj je stolovao posljednji ustaški vikar i najistaknutiji hrvatski vitez reda Svetog Groba Jeruzalemskog Alojzije Stepinac, baš tamo Željko Reiner bit će postavljen za dostojnog zamjenika. 

- Čast je biti dijelom odreda koji je kroz sramotni rat u povijest čovječanstva ušao beskonačnim pokoljima, silovanjima, pljačkanjima i osvajanjima - pohvalio se Reiner iako nije bilo jasno govori li o križarima ili ustašama.

Još veću zbunjenost kod njega trenutno izaziva spomen Zlatka Hasanbegovića koji je musliman, vjekovni neprijatelj križara, ali i desetljetni saveznik ustaša, pa Reiner ne zna kako se postaviti prema njemu. Zahvalan je Bogu što je Hasanbegović izletio iz HDZ-a, pa će to smanjiti njegov Sofijin izbor.

Fotografija
Ivan Golubic

Facebook komentari