lignja u otpisu

Bernardić vraća Josipovića u SDP kako bi pored njega izgledao kao čovjek s karizmom i uvjerenjima

Novi predsjednik SDP-a upecao si je divovskog jadranskog srebrenokosog lignjuna koji će svojom beskičmenjačkom pojavom raditi na tome da Bernardić izgleda kao čovjek s kralježnicom.

Pokojni Ivo Sanader znao je dobro što treba učiniti da izgleda kao sjajni premijer: okruži se ljudima poput Njonje, Kirina i Hebranga i izgledat ćeš kao ozbiljan državnik. Kako je Davor Bernardić uistinu težak slučaj bezličnosti, antipatičnosti i bljutavosti kojem ni cijeli tim PR stručnjaka ne može pomoći, red je bio da se izvuče teška artiljerija iz naftalina - Ivo Josipović. Bivši predsjednik RH neporaženi je svjetski prvak u neizricanju stava o bilo čemu, veliki poglavica "kuhana noga" koja je sjedila na Pantovčaku i ne radila ništa, beskičmena lignja i politički kolutićavac od kojeg su se svakom ljevičaru dizale dlake na tijelu kao da je nogom u moru dotakao moruzgvu. Ili lignju.

Nakon poraza od Kolinde potonuo je u anonimnost zaboravljenih političkih asova, ali Bernardić bi mu izgleda mogao naći poziciju u SDP-u. I to prilično visoku. Spekulira se da će ga uzeti za svojeg osobnog asistenta za imidž. Bernardić će Josipovića voditi posvuda sa sobom, a ovaj će svojom nekarizmatičnom pojavom dizati karizmu Bernardiću kao nekakav "support unit" iz World of Crocrafta. Bit će to svojevrsna simbioza u kojoj će Josipović podsjećati glasače ljevice da je uvijek moglo i gore od Bernardića, a s druge strane će Josipović dobiti toliko željenu pažnju javnosti bez koje je kao i svaki pravi fikus počeo venuti.

S druge strane, desničari se već mole u hrvatskim crkvama na nakanu: Sačuvaj me Bože kuge, gladi, rata i lignje.

Fotografija
Anto Magzan/PIXSELL

Facebook komentari