Veliki preokret

SDP objavio financijsko izvješće za prošlu godinu 30. veljače

Novinari su utvrdili da izvještaj nije predan do 28. veljače u 23:59 i odmah neprofesionalno zaključili da je SDP prekršio Zakon o financiranju političkih aktivnosti. No nitko se nije niti potrudio provjeriti je li sporni izvještaj dostavljen 29. ili 30. veljače.

Zagreb - Iako se jučer pojavila dezinformacija da SDP nije objavio financijsko izvješće o poslovanju u protekloj godini, ispostavilo se da je riječ tek o manjoj zabuni. Premijer Milanović je odmah demantirao optužbe tvrdeći da je izvješće poslano u Državni ured za reviziju i DIP 30. veljače u 13 sati.
Naravno da izvješće nismo poslali 28. veljače kad smo to učinili 30. Koliko se sjećam, zakon propisuje da to bude prije 1. ožujka, stoga možemo zaključiti kako je sve učinjeno prema pravilima - objasnio je premijer Milanović.
Državni ured za reviziju je nakon opsežne analize zaključio da je 30. veljače ipak prije 1. ožujka te da ne postoji razlog za izricanje sankcije za SDP. Tomislav Karamarko tvrdi kako ima dokaze o tome da premijer Milanović laže, ali su ti dokazi trenutačno na računalu koje je zaplijenio Državni inspektorat zbog posjedovanja ilegalnoga operativnog sustava.
Fotografija
SDPHrvatske/Flickr Creative Commons

Facebook komentari