čemu onda sve?

U Sisku pronađen jedini član SDP-a koji se nije kandidirao za predsjedništvo stranke

Iz čelništva stranke smiruju javnost kako je "Sisački izrod", kako su nazvali tog neambicioznog trinaestgodišnjaka, izolirani slučaj.

Iz Siska nam stiže bizarna vijest o jedinom članu SDP-a koji se nije kandidirao za čelnika te stranke. Iz sisačke podružnice SDP-a tvrde kako je njihov član, trinaestogodišnji Stjepan oduvijek bio neambiciozan i pomalo indiferentan prema aktualnim zbivanjima u stranci. Tako je na primjer prošle unutarstranačke izbore propustio zbog igranja na PlayStationu, dok je na posljednjem Račanovom govoru zaspao u naručju svoje majke.

Predsjednica sisačkog SDP-a, Kristina Ikić Baniček, kaže da nije ponosna što imaju jedinog člana koji se nije htio kandidirati, pa je raznim metodama pokušala stimulirati Stjepana ne bi li se ipak predomislio, no bezuspješno.

"Probala sam sve, samo da ga uklopim u okolinu. Kupovala sam mu od malena autiće kako bi se igrao da ima privatnog šofera, razne erotske časopise ne bi li mu pokazala kave sve ljubavnice može imati, ali bezuspješno. On je u SDP-u jednostavno iz neke sulude ideje o socijalizmu i lijevim idealima." kaže za mladog Stjepana Kristina Ikić Baniček.

Stjepanovi roditelji tvrde kako vole svojeg sina bez obzira na to što nije poput ostalih svojih vršnjaka u stranci te vjeruju kako negdje na svijetu postoje stranke za takve kao što je Stjepan.

No da neobične priče ne dolaze samo iz SDP-a, potvrđuje vijest iz virovitičkog HDZ-a, gdje zbunjenom kandidatu za predsjednika tog lokalnog ogranka, već danima objašnjavaju koncept s dva ili više kandidata u vtrci za čelništvo.

Fotografija
limeabeans/ flickr

Facebook komentari