ZA GROBARENJE, NISMO SPREMNI

Vlada poništila natječaj za grobara u Babinoj Gredi jer čak ni jedan ministar ne zadovoljava uvjete

Vlada je na izvanrednoj sjednici poništila ovaj natječaj kako se u javnosti ne bi pojavile glasnine kako je i grobar u Babinoj Gredi kvalificiraniji od većine ministara.

Natječaj za radno mjesto grobara u Babinoj Gredi suspendiran je danas na izvanrednoj sjednici Vlade. Naime, sporni su bili uvjeti koje je Općina propisala za to radno mjesto:

- Niža stručna sprema ili osnovna škola, 

- Poznavanje Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, 

- Poznavanje Zakona o komunalnom gospodarstvu, 

- Poznavanje Zakona o grobljima i općinskog Statuta, 

- Poznavanje osnova Ustavnog prava,

- Poznavanje Međunarodnog privatnog prava

- Poznavanje osnova Kaznenog postupka

- Minimalno šest godina iskustva na ukapanju diplomata i stranih konzula

- Osnove rukovanja raketnim sustavom S-300

- Poznavanje tehnika tajlandske masaže

- Sigurno rukovanje bacačom plamena

Kako neslužbeno doznajemo, Plenkoviću je zasmetalo što su nakon analize shvatili da niti jedan od njegovih ministara nema potrebne kvalifikacije da postane grobar u Babinoj Gredi. Zapravo, jedino je Šeks bio blizu da zadovolji sve uvjete, ali je pao na poznavanju osnova Ustavnog prava, ali je zato dobio odličnu ocjenu iz tajlandske masaže.

- Ne vidim ništa sporno u ovom natječaju. U Babinoj Gredi je normalno da svi grobari imaju sve ove kvalifikacije. Pa mislim, kakav je to grobar koji ne zna Međunarodno privatno pravo - izjavio je Josip Krnić, načelnik općine Babina Greda.

Ivo Josipović je na svom Facebook zidu napisao kako je razmišljao da se prijavi na ovaj natječaj jer je pomao besposlen u posljednje vrijeme a i sam je politički mrtvac, tako da mu je poznata materija, ali nedostaje mu iskustvo u pokapanju stranih konzula.

Fotografija
http://www.vusz.hr/

Facebook komentari