zoki profesionalac

Zbog nesnalaženja na vlasti, SDP zatražio status profesionalne oporbe

Kako bi ostvarili svoj status oporbene stranke, na idućim izborima nastupit će sa sloganom: "Glasajte za nas! Al' nemojte previše! Da ne bi slučajno opet završili na vlasti!"

U socijaldemokratskoj partiji su shvatili da im boravak na vlasti baš i ne odgovara, pa bi za idući mandat zatražili da im se omogući beneficirani status profesionalnih oporbenjaka. Beneficiran je utoliko što donosi sto posto blagodati saborskih plaća, plaćene stanarine, naknade za razdvojenost od obitelji, te novca koji se odvaja za stranke koje su u Saboru, ali nula posto stresa i odgovornosti za situaciju u zemlji.

- Svakom nešto leži. HDZ-u odgovara bit na vlasti, sisat novac iz proračuna i državnih poduzeća, formirati crne fondove za financiranje predizbornih kampanja i besramno bogaćenje... Nama odgovara da mirno sjedimo u oporbi, kritiziramo tu i tamo, ali ne previše da ne bi slučajno izbili prijevremeni izbori. To je jedna lijepa simbioza i suradnja, o kojoj se ne priča mnogo u medijima, ali i bolje je tako. Nek misle da smo zavađeni i da jedni drugima radimo o glavi, a zapravo surađujemo za vlastitu dobrobit, što je u neku ruku i dobrobit za ovu zemlju, jer kako bi to izgledalo da se pored sve korupcije, nepotizma i klijentelizma dvije najveće hrvatske stranke danonoćno glođu - retorički je priupitao jedan od viđenijih SDP-ovca koji je, iako iznimno viđen, ovaj put želio ostati anoniman.

HDZ je gromoglasno odšutio na ovu ideju, što možemo protumačiti kao znak da se slažu s ovim prijedlogom.

Fotografija

Facebook komentari