milo za drago

Hrvatska će se odreći Piranskog zaljeva ako Slovenija dopusti održavanje Thompsonovog koncerta

Premijer i predsjednica našli su zajednički jezik oko prioriteta u odnosima sa Slovenijom.

Premijer Andrej Plenković i njegova predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović složni su kako je Thompsonov koncert u Sloveniji trenutno najvažniji vanjskopolitički cilj. Gužve na granici, Sveta Gera i Piranski zaljev tako mogu pričekati, jer koncert je novi prioritet.

- Spremni smo vratiti Hrvatsku u arbitražni postupak oko Piranskog zaljeva, iako znamo da ćemo ga izgubiti, ali Thompsonov koncert se mora održati. Ovdje se radi o čistoj kulturološkoj ekspanziji Hrvatske na Sloveniju. Ako mladi Slovenci budu pjevali da će "zbog Anice i bokala vina zapaliti Krajinu do Knina", to znači da bi s vremenom taj hrvatski nacionalizam počeo živjeti u njima i oni će se s vremenom početi osjećati Hrvatima, a ne Slovencima. Nek uzmu zaljev, ali mi ćemo uzet ljude - objasnila je predsjednica Grabar Kitarović ovu kulturnu revoluciju koje se ne bi posramio ni Mao Ce-Tung.

Osvajanje srca i umova mladih, to je taktika za širenje Hrvatske na zapad. Thompson je tu samo kulturološki trojanski konj. Dakako, premijer čija stranka ima mnogo troškova zbog aktualnih lokalnih i skoro izvjesnih parlamentarnih ima i jednu brzu soluciju.

- Slovenija uvijek može dati hrvatskoj Vladi milijun eura, a s kojima će onda Vlada Thompsonu platiti 500 000 eura da ne pjeva u Sloveniji - predložio je premijer alternativno rješenje za skandal s Thompsonovim koncertom.

Fotografija
Anto Magzan/PIXSELL

Facebook komentari