боом!

SRBIJA: Policija upozorava djecu da za Novu godinu ne bacaju kokarde

Iz policije upozoravaju kako bacanje kokardi nije samo opasno zbog potencijalnih fizičkih ozljeda, već njihove eksplozije šovinizma nerijetko odjeknu i preko granice ili zapale selo u Bosni.

MUP Republike Srbije izdao je upozorenje u kojem je upozorio građane, poglavito djecu da ne bacaju kokarde uoči proslave Nove godine. Iz policije upozoravaju kako su kokarde izrazito opasne zbog svojih oštrih rubova i materijala od kojeg su napravljene, pa potencijalno postoji opasnost od fizičkih ozljeda.

MUP je kokarde podijelio u dvije kategorije. Prva kategorija uključuje kokarde koje su potencijalno samo fizički opasne (u njih spadaju kokarde sportskih klubova i udruga), dok su u drugoj kategoriji kokarde koje čija je potencijalna opasnost od fizičkih ozljeda zanemariva naspram psihičkih posljedica budućih naraštaja.

"Sve više dece voli da baca kokarde. Ako su one od sportista onda to nije problem, ali ako su četničke, e onda može da dođe do eksplozije suludih ideja ili zapaljenja sela u Bosni", rekla nam je glasnogovornica MUP-a Republike Srbije.

Srpski predsjednik Tomislav Nikolić osobno ne vidi problem u bacanju četničkih kokardi, sve dok nisu s njegove kape.

I zato vas molim nemojte bacati kokarde ili ustaško znakovlje okolo, jer nikad ne znate, možda pogodite neko nevino dijete ili psa, svojim gubitničkim propalim ideologijama minulog stoljeća.

A zvijezdu? Zvijezdu stavite na vrh bora, jer tamo i pripada u 21. stoljeću. Ugodni blagdani. 

Fotografija
fotomontaža Mario Vukelić

Facebook komentari