butler od bosne

Batmanov Alfred je Bosanac: Samo bi Bosanac mogao onoliku špilju sam izgraditi

DC Comics je konačno odlučio zakrpati jednu od najvećih rupa u svojem 75-godišnjem kanonu o Batmanu: otkud Bruce Wayneu onako sjajno sagrađena i izbetonirana špilja ispod njegovog dvorca, a da za takav obim građevinskih radova nitko ne zna?

U jednom od zadnjih strip izdanja Batmana došlo je do neočekivanog otkrića. Vjerni butler Bruce Waynea i njegovog alter ega Batmana priznao je da je Bosanac kad je njegov gospodar pronašao neke crno-bijele fotografije na kojima se Alfred vozi u Fići. Bruceu je otkrio kako njegovo ime nije Alfred Pennyworth, nego Aldin Sičić koji je krajem 70-ih godina zbog siromaštva otišao iz Bosne i Hercegovine. Kako je odrastao na epizodama Montyja Pythona savladao je savršeni britanski akcent, pa se uspio podvaliti Wayneovima kao engleski butler. To je trebao biti privremeni posao, no onda su Thomas i Martha Wayne tragično stradali, a Bruce je ostao bez ikoga svog. Bosanac dobrog srca odlučio je ostati svoj izmišljeni alter-ego Alfred Pennyworth i pomoći malom Wayneu da preživi traumu i u konačnici pretvori je u borbu protiv nepravde kroz svoj alter ego - Batmana.

Ovim otkrićem je konačno i zakrpana jedna velika rupa u priči, jer se čitatelji Batmana, baš kao gledatelji filmova s tim likom, već desetljećima pitaju kako je bez strojeva i cijelog kontingenta radnika sagrađen golemi kompleks Batmanove špilje ispod Wayne dvorca. Sad je konačno jasno - Batman je imao svojeg Bosanca Alfreda na toj baušteli.

Fotografija

Facebook komentari