Laži i obmane

Stručnjaci proglasili spot protiv abortusa nerealnim jer vozač Audija vozi 40 na sat

Spot "Želim živjeti", u kojem je 10-godišnja djevojčica abortirana usred pisanja zadaćnice na temu "Što želim biti kad odrastem" proglašen je potpuno nerealnim, zaključili su stručnjaci.

Spot je prikupio mnoge primjedbe, a na kraju se jedna od njih pokazala kobnom po autentičnost reklame protiv pobačaja. Prvo se spotu prigovaralo da djeca u ranom stadiju trudnoće još ne znaju govoriti dobro poput Mije, abortirana djevojčica iz spota.

Drugi su spotu spočitavali da gazi kršćanske vrijednosti jer negira zagrobni život tako što Mia prestane pričati nakon abortusa. No, svi ti manji prigovori pali su u vodu nakon što su stručnjaci primijetili da otac iz spota, poznat samo kao Vozač Audija, vozi brzinom od 40 kilometara na sat.

- Vozač Audija u svojem prirodnom habitatu nikada se neće spustiti ispod stotke pa ovaj spot proglašavamo krajnje diletantskim i nerealnim. Ne znamo zašto autori točno pokušavaju obmanuti javnost, no prikazati Audi na otvorenoj cesti kako vozi 40 na sat kršiti sve poznate zakone fizike - komentirali su stručnjaci.

Unatoč tome što je spot proglašen šarlatanskim i lažnim, ipak je uspio polučiti i neke pozitivne rezultate. Mnoge majke bile su dirnute sudbinom djevojčice iz spota pa će i same pobaciti kako bi Mia imala društvo za Božić.

Fotografija
Screenshot

Facebook komentari