tekst k'o čitljiv poput latice u zoru

Ako se ne plasira na SP nogometna reprezentacija mogla bi izgubiti 5 milijuna metafora

​Neprobojni obrambeni zid, neumorni radnik u sredini, hobotnica među vratnicama, mali čarobnjak, voda u ušima i ine sportsko-ratničke metafore i izrazi mogli bi izmaći hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji ako se ne plasira na SP u Rusiji.

Stručnjak za nacionalnu svijest dr. Sveslav Horvat Bužimski upozorava : „Izjave poput, zbijanja redova, disanja 'ko jedan, dalekometnih projektila u šesnaesterac, i najboljih hrvatskih ambasadora iznimno su važne za odrastanje mlade nacije kao što je Hrvatska, a pune su i folne kiseline.“

Hrvatsko društvo sportskih novinara-navijača napominje da se boje da će morati staviti „ključ u bravu“.

„Ostali bismo bez 90% sredstava za rad. Naši momci, neumorne radilice, hrvatski vitezovi, trupe izbornika XY, rovovska bitka za prevlast na sredini, hrvatska imaginacija. Sve to moglo bi ostati neiskorišteno. „ Vape novinari navijači.

Vijest o gubitku metafora navodno je uznemirila i igrače reprezentacije. Navodno su izrazili žaljenje ako gledateljima neće moći poručiti da će dati 120% iako su noge teške, da će poginuti na terenu, stiskati protivnika na njegovoj polovici i ne dati mu da se razmaše.

Doznajemo da bi plasmanom na SP Hrvatska otključala još milijun metafora iz povijesno-svemirske kategorije.

Reporter: Robert Horvat

Fotografija
Sanjin Strukic/PIXSELL

Facebook komentari