Posrećilo mu se

Dečko iz Dubrave upucao 15 golubova: Nisam ni znao da je to olimpijski sport

Nakon osvajanja zlatne medalje u streljaštvu, Josip priznaje da nije niti znao da je streljanje golubova sport jer ga je policija u Dubravi uvijek kažnjavala zbog toga.

Josip Glasnović oduševio je Hrvate svojim nastupom na Olimpijskim igrama, no ovaj olimpijac priznaje da ga je do postolja dovela teška borba, uglavnom s policijom i ogorčenim susjedima.

- Od malena sam s prijateljima gađao golubove. Prvo smo to radili šprihericama, lukovima i strijelama, kamenjem i zračnicama, a onda je netko uspio prokrijumčariti i pušku. Tada sam shvatio čime se želim baviti do kraja života - prepričava Josip.

- Put je uvijek bio trnovit. Susjedi su me šikanirali zbog buke i zalutalih metaka, a s vremenom su se upleli policija i prijatelji životinja. Stalno sam bio u bijegu, a moj hobi pretvorio se u opsesiju. Kada je u Dubravi ponestalo golubova, preselio sam u Veneciju. Neko vrijeme sam obilazio europske metropole dok me se nije dočepao Hrvatski olimpijski odbor i poslao u Rio. Ostalo je povijest - objašnjava nam osvajač zlatne medalje.

Unatoč tome što je Josip odnio zlatnu medalju u streljaštvu, niti Talijan nije otišao kući praznih džepova jer mu je dodijeljeno zlato u disciplini puštanja golubova.

Fotografija
Igor Kralj/PIXSELL

Facebook komentari