a tek je počelo

Završila prva etapa Tour of Croatia - 18 bicikala ukradeno, dvojica biciklista zapili se u gostioni

Dok su 18 biciklista završili etapu trčeći, dvojica nestalih Slovenaca pronađeni su mrtvi pijani u lokalnoj gostionici u Belišću kako spavaju glavom u tanjuru fiš paprikaša.

I ove godine Tour of Croatia započela je u Osijeku, a cilj prvog dana bilo je odvoziti do Koprivnice, etapu dugačku 227 km. No, već u Osijeku 18 bicikala je ukradeno, pa su njihovi natjecatelji morali trčati etapu, tj. još uvijek trče, jer zbog straha od krađe njihovi timovi nisu ponijeli zamjenske bicikle.

"Timovi nisu ponijeli zamjenske bicikle, da im ih ne bi ukrali. Nitko nije računao da će im ukrasti glavne bicikle dok su pored njih, ali eto upravo se to dogodilo. Nikome nije jasno kako su nestali, ali opet smo u državi gdje preko noći misteriozno nestane nekoliko tona žita, pa nas zapravo ne čudi. Imali smo ponude od lokalnog stanovništva koji su nam htjeli prodati svoje bicikle, ali bome za Rogovu specijalku iz 76-te nismo spremni dati 4000 kuna, koliko god imale nove gume, kako tvrde njihovi prodavači. Morat ćemo pričekati do 6. etape kroz Zagreb, da na Hreliću otkupimo naše bicikle nazad", rekao nam je jedan od organizatora ovog svjetskog događaja.

Nakon prolaska kroz Belišće dvojica slovenskih biciklista proglašena su nestalima, pa je za njima pokrenuta policijska potraga. Nakon višesatne iscrpne potrage, dvojica Slovenaca pronađena su u vidno alkoholiziranom stanju, kako u gostioni spavaju licem u tanjuru fiš paprikaša. Svjedoci tog alkoholiziranog čina tvrde kako su dotični, prije nego što su završili glavom u tanjuru, provocirali lokalce povicima "Piran je naš!"

Fotografija
Davor Javorovic/PIXSELL

Facebook komentari