Na vrhuncu moći

Arheolozi iz budućnosti otkrili Lajkinge, osvajače koji su promijenili svijet Facebook lajkovima

Znanstvenici iz 3016. šokirani naprednom civilizacijom osvajača koja je snagom uma promijenila cijeli svijet.

Lajkinzi su bili sjedilačka civilizacija koja je uspjela pokoriti i promijeniti svijet čistom snagom volje. Arheolozi nagađaju da je civilizacija ostvarila kolektivnu svijest, koju su tada nazivali Facebook.

Sve bitne odluke donosili su putem društvene mreže koristeći emotivne impulse za reagiranje na informacije. Emotivni impulsi mogli su biti lajk, smijeh, ljutnja i slično. Takav napredni oblik komunikacije omogućavao im je da lajkovima spašavaju bolesnu djecu, jadaju se umjesto da izlaze na izbore te vrlo precizno artikuliraju svoje stavove o GMO hrani, cjepivima i ljudskim pravima raspolažući kolektivnim znanjem Facebooka i ne opterećujući se vanjskim izvorima.

Ipak, ostaje potpuni misterij zašto je civilizacija propala. Jedna teorija tvrdi da je netko zlobno plasirao krivu informaciju koja se proširila kolektivom poput virusa. Druga teorija tvrdi da je napredak naprosto stao jer su se ljudi okružili istomišljenicima i odvojili u manje kolektive koji su propadali bez utjecaja kritičke misli.

Najpopularnija teorija kaže da je civilizacija pokorena kada je netko naučio kontrolirati kolektivnu svijest i manipulirati emocijama i mišljenjem ljudi, vjerojatno pomoću chemtrailsa. 

Fotografija

Facebook komentari