Sieg Heil

Disleksičar napisao prvi horor roman za ‘grammar nazije’

Ok, riječ je o piscu s disgrafijom čiji roman ledi krv u žilama "grammar nazi-jima" diljem svijeta.

Gramatički Nacisti" (engl: grammar nazi) osobe su koje ne mogu odoljeti da u komentarima ispod nekog teksta objavljenog na internetu ne ispravljaju nečije jezične, gramatičke i pravopisne pogreške. Uzrok ovom uskogrudnom svjetonazoru je, kao i kod pravog nacizma, kronična frustracija uzrokovana nedostatkom seksa i socijalizacije, tvrdi profesor Erdinger s instituta Paulaner.

"Gramatički nacisti su osobe vrlo ekstremnog uvjerenja kako je forma bitnija od sadržaja. Svoje radikalne stavove iznose u komentarima ispod članaka, što je ujedno i jedina stvar koja ih seksualno uzbuđuje. Bez gramatičkih grešaka, zatipaka ili nepismenosti, oni padaju u depresiju", objasnio je dr. Erdinger.

No, da "grammar naziji" nisu isključivo tu kako bi suprematistički gledali na ljude slabije gramatičke potkovanosti, svjedoči i primjer zagrebačkog pisca Tomislava Diskalkulića, koji je svoju disgrafiju iskoristio tako da sada piše horor romane za "grammar nazije".

"Cijeli život se borim s disgrafijom i disleksijom. Onda mi je palo na pamet da to unovčim. Ono što je posebno kod mojih romana jest da ako su u pisanom izdanju onda su horori, ali ako su u internetskom, s mogućnošću komentiranja, onda postaju čistom 'grammar nazi' pornografijom", objasnio nam je Tomislav, ako smo ga uspjeli dobro razumjeti.

Grammatik Macht Frei !

Fotografija

Facebook komentari