zidam zid trokatni

Kanada preko noći povećala imigrantske kvote za građevince kako bi brže bolje podigla zid na granici

I dok 60 tisuća građana BiH čeka na najavljeni poziv, skele u Hrvatskoj i ostatku EU, u zadnja dva dana stoje jezivo prazne.

Na web stranicama Kanadske vlade jutros je osvanula obavijest da je ova zemlja značajno povećala imigrantske kvote za zainteresirane za useljenje, ali s preduvjetom da su građevinske struke.

- Takve osobe sada imaju neupitnu prednost. U biti, nije neophodno da su stručni u građevinskim radovima. Dovoljno je i to da su spremni naučiti kako se gradi zid, kao i to da su voljni raditi i po zimskim uvjetima. Dakle, odmah. - govori nam izvor iz Ottawe

Iako mnogi svjetski mediji navode kako su kanadske vlasti ostale zatečene porazom Hilary Clinton, njihove favoritkinje na američkim predsjedničkim izborima; navodno je ova odluka bila u pripravi u slučaju da pobjedu odnese Donald Trump. Onog trenutka kada je taj ishod postao i jasan, odluka je postala izvršna.

Još uvijek nije jasno koja je konkretna svrha angažmana ovolikog broja građevinske radne snage, ali izvještaji s terena govore o velikom broju miješalica te šlepera s ciglama i blokovima koji se parkiraju uz granicu. Također, morska luka u Kopru je noćas privremeno bila u blokadi, jer je jutros isplovio veliki slovenski tanker koji je, prema navodima iz špediterskih agencija, do vrha bio natovaren - žilet žicom. 

Autor: Pedja Bajović

Fotografija
Foto: Wikimedia Commons

Facebook komentari