kavijar druge klase

Šalković izdao vodič za ‘backpackere’: Kako preživjeti u hotelu od samo 4 zvjezdice

Šalković odgovorno tvrdi da sa svojih 43 godine života i proputovanih 118 zemalja na svih sedam kontinenata, može pouzdano reći da su hoteli s 3 zvjezdice puki mit i legenda, poput El Dorada ili Atlantide.

Najpoznatiji hrvatski 'backpacker', putopisac, dobitnik nagrade VBZ 2006 za najbolji roman te vlasnik epiteta koji ne bi svi stali u ovaj oskudan tekst, odlučio je svoje backpackersko iskustvo podijeliti s mladim naraštajima hrabrih avanturista, koji su spremni samo s jednim ruksakom proputovati svijet. Tako je u nakladi od 60 tisuća primjeraka izdan vodič za backpackere "Kako preživjeti u hotelu od samo 4 zvjezdice" na čijoj smo skromnoj promociji bili jučer.

- Jebi ga buraz, to sam grozno iskustvo morao podijeliti s mladim backpackerima kaj putuju po svijetu, jer nikad ne znaš kad ti se to može dogoditi. Eto, nakon 118 zemalja na svih 7 kontinenata, čovjek bi rekao da imaš dovoljno iskustva da se ne sjebeš na Booking.com-u i rezerviraš klasu hotela za koju nisi niti znao da postoji. Ono kaj sam vidio u tom hotelu samo s 4 zvjezdice proganjat će me noćima, ali sam si rekao - " Shale, ak je Malnar mogao na konjima do Indije, budi veća faca i prespavaj u tom užasu". Ljudi su me non stop pitali kako sam preživio, a ja sam im govorio da je to moj nomadski način života, moje iskustvo u putovanju samo s jednim ruksakom i zato sam napisao vodič - rekao nam je Šalković kojem se pogled još uvijek oporavljao od teških trauma.

U vodiču je Šalković naveo hrpu korisnih savjeta za preživljavanje, poput onoga kako pogledati film na televizoru sa samo Full HD rezolucijom, kako sam parkirati auto na parking od hotela ili kako preživjeti ručak u hotelskom restoranu u kojem glavni kuhar nema niti jednu Michelinovu zvjezdicu.

- Ja sam ultimativni backpacker i sumnjam da će se bez obzira na vodič netko usuditi proživjeti ovo što sam ja proživio tu noć. Nakon toliko godina iskustva u preživljavanju u divljinama hotela diljem svijeta, ja sam poput Bear Gryllsa, meni ne treba niti ruksak. Sve kaj mi je potrebno za preživljavanje stane u 85,60 x 54,00 mm, zlatne ili dijamantne oznake - zaključio je Šalković.

Fotografija
Ivo Cagalj/PIXSELL

Facebook komentari