Brzi i žestoki

Gladijatorske utrke na Aveniji Dubrovnik: Preko ceste trčali penzići iz cijele Hrvatske

Na Aveniji Dubrovnik održava se utrka umirovljenika 'Brzi i žestoki' u kojoj penzioneri pokušavaju pretrčati ulicu kojom jure trkaći automobili.

Iako se umirovljenici svaki dan utrkuju preko ceste dok njome voze automobili, današnje gladijatorske utrke su svojevrsna Olimpijada jer će Avenijom umjesto običnih automobila juriti sportski.

- Za ovu utrku se spremam već 10 godina, otkako sam u mirovini. Svaki dan pretrčavam cestu po barem 50 puta. Obično čekam da se autima upali zeleno na semaforu i onda manevriram izmeću jurećih automobila. Sportski automobili bit će nešto veći izazov, no mislim da me podrška unuka i mojeg novog kuka može odvesti do samog finala – kazao nam je Ferdinand Kalvarija (70), jedan od favorita utrke.

Umirovljenici će se natjecati u dvije discipline: Pretrčavanje pred automobilima i pretrčavanje pred motorima. Kako su motori brži, sudjelovati u ovoj trci mogu samo bionički umirovljenici tj. oni s ugrađenim poboljšanjima kao što su umjetni kukovi, pejsmejkeri i slično.

Fotografija
Davor Puklavec/PIXSELL

Facebook komentari