daj do Sabora!

Taksisti na prosvjed na Markovom trgu došli Uberom - “Nemamo novaca ni za taxi!”

Taksisti iz Zagreba, Dubrovnika i Splita koji prosvjeduju na Markovom trgu tvrde kako si zbog nelojalne konkurencije nisu mogli priuštiti taksijem doći na prosvjed.

Taksisti okupljeni na prosvjedu na Markovom trgu željeli su upozoriti javnost na novi Zakon o cestovnom prijevozu kojim bi se omogućila daljnja liberalizacija tržišta te koji po njima pogoduje nelojalnoj konkurenciji poput Ubera. Zbog pojave Ubera, tvrde taksisti, gube veliki novac i nisu više u mogućnosti naplaćivati svoje ekskluzivne usluge poput " Može bez taksimetra?" ili "200 kuna 10 minuta bez obzira na prijeđene kilometre", koje su desetljećima nudili građanima koji nisu imali alternative osim javnim prijevozom.

"Kaj da vam velim... Zbog nelojalne konkurencije pali smo na prosjački štap. Eto, ja sam s Knežije do Markovog trga došel Uberom jer si nisam mogao priuštiti taksi. O kolegama iz Splita i Dubrovnika da ni ne pričam, pa tko bi si od nas sad više mogao priuštiti te tarife? Sramota kaj dela ova Vlada!", rekao nam je vidno revoltirani taksist, šahovski prvak i dobitnik "Zlatne haube" 2015. godine.

Fotografija
Grgur Zucko/PIXSELL

Facebook komentari